Μέση Ανατολή: Νεκροί 3 δημοσιογράφοι από ισραηλινό χτύπημα στη Χασμπάγια – Kαταδικάζει η Χεζμπολάχ


Η επίθεση είχε στόχο το ξενοδοχείο όπου διέμενε η δημοσιογραφική ομάδα, σύμφωνα με το Al Mayadeen που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον τρεις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό χτύπημα στη Χασμπάγια του Λιβάνου, τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με το λιβανικό ειδησεογραφικό κανάλι Al Mayadeen που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επίθεση είχε στόχο το ξενοδοχείο όπου διέμενε η δημοσιογραφική ομάδα.

Το λιβανέζικο πρακτορείο μετέδωσε αργότερα ότι ένας από τους φωτογράφους του, ο Ghassan Najjar, και ένας από τους μηχανικούς εκπομπής του, ο Mohammad Reda, ήταν μεταξύ των νεκρών.

Η Al-Manar που διευθύνεται από τη Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι ο χειριστής της κάμερας, Wissam Qassem, σκοτώθηκε επίσης.

Η αναφορά ήρθε αφού το Ισραήλ έπληξε τα προάστια της Βηρυτού με αεροπορικές επιδρομές αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Το Al-Manar ανέφερε για τα χτυπήματα, σημειώνοντας ότι έγιναν στο νότιο προάστιο της πρωτεύουσα του Λιβάνου, Chouaifet El Aamroussieh.

Οι εικόνες των αεροπορικών επιδρομών ήρθαν περίπου δύο ώρες αφότου ο Αραβικός εκπρόσωπος του IDF Avichay Adraee προειδοποίησε τους κατοίκους στα νότια της Βηρυτού, να εκκενώσουν λόγω των σχεδίων χτυπήματος.

Ανακοίνωση της Χεζμπολάχ

Για σκόπιμη στόχευση των ξενώνων που χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης στην πόλη Χασμπάγια του νότιου Λιβάνου, η οποία οδήγησε στον θάνατο και τον τραυματισμό δημοσιογράφων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ.

«Αυτό το νέο έγκλημα προστίθεται στο φρικτό και τρομοκρατικό ιστορικό του ισραηλινού εχθρού να στοχοποιεί δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης στη Γάζα και τον Λίβανο».

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτό το έγκλημα δεν θα εμποδίσει ελεύθερα και αξιόλογα ΜΜΕ να καλύψουν την ισραηλινή επιθετικότητα και να αποκαλύψουν την αλήθεια των ηρωικών επών που εξασφάλισαν οι αγωνιστές της αντίστασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Χεζμπολάχ, εξέφρασε συλλυπητήρια στο κανάλι Al-Manar και το δίκτυο Al-Mayadeen μέλη των οποίων ήταν τα τρία θύματα.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ