ΣΥΡΙΖΑ – Κύκλοι Κασσελάκη εναντίον ΚΕ: «Προχωρούν σε μεθοδεύσεις για να διατηρήσουν τον έλεγχο»


«Μεθοδεύσεις προκειμένου να διατηρήσουν τον έλεγχο του κόμματος» και «διαρροές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ» καταλογίζει η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη «φωτιά» εν όψει του κρίσιμου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις, οι οποίες φτάνουν πλέον έως και τη φίμωση των απλών μελών, η ευκαιριακή πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής επιχειρεί να παρεμποδίσει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για τις εκλογές προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η τακτική, που αποκαλύπτει την ανησυχία όσων επιθυμούν να διατηρήσουν τον έλεγχο του κόμματος ακόμη και ενάντια στη βούληση των μελών του, δυναμιτίζει τη δημοκρατική διαδικασία και υποσκάπτει τις αξίες μας.

Μάλιστα, η ευκαιριακή αυτή “πλειοψηφία” διαρρέει σε φιλικά προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Μέσα Ενημέρωσης ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι δήθεν μόνο τέσσερεις, επιμένοντας να λειτουργούν με αντικαταστατικούς όρους και να παρερμηνεύουν το καταστατικό του κόμματος.

Είναι εξαιρετικά θλιβερό ότι προβάλλονται ισχυρισμοί πως η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτατο όργανο, όταν στην πραγματικότητα το Συνέδριο είναι εκείνο που έχει την εξουσία να εγκρινει και ανακηρύξει υποψηφιότητες για την προεδρία.

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μάχεται καθημερινά για τις δημοκρατικές αξίες τόσο στη χώρα όσο και στο κόμμα. Παρά τις προσπάθειες από συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων, οι ψηφοφόροι κατανοούν ότι η αποκατάσταση της δημοκρατικής διαδικασίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του Συνεδρίου.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, με πλήρη διαφάνεια, έχει καταθέσει εμπρόθεσμα τον φάκελό του, συνοδευόμενο από 87 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Στον φάκελο συμπεριλαμβάνεται και το πόθεν έσχες του, το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει, και μόνο μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών το κόμμα μας μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Η ανατροπή αυτών των αντικαταστατικών μεθοδεύσεων είναι πια επιτακτική, καθώς η ενότητα και η δημοκρατία οφείλουν να είναι οι πυλώνες της πορείας μας», επισημαίνουν κύκλοι του έκπτωτου επικεφαλής του κόμματος.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ