Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη


Στις 23 Οκτωβρίου σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ατόμων και τον τραυματισμό 22 ακόμη. Η εν λόγω επίθεση έγινε στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAS), όπου κατασκευάζονται και αναπτύσσονται συστήματα άμυνας, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και μαχητικών.

Το χρονικό της επίθεσης στην Άγκυρα

Σύμφωνα με μαρτυρίες και υλικό ασφαλείας, δύο δράστες έφθασαν στην είσοδο του συγκροτήματος με κλεμμένο ταξί. Οι δύο τους εξοπλισμένοι με βαριά όπλα και σακίδια που πιθανώς περιείχαν εκρηκτικά, βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να πυροβολούν, ενώ σημειώθηκε και έκρηξη, πιθανότατα από ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού. Η στιγμή καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, με έναν από τους δράστες να φαίνεται καθαρά.

Το ΡΚΚ ανέλαβε πλήρως την ευθύνη

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, μέσω ανακοίνωσης που δημοσιεύτηκε από πρακτορεία ειδήσεων. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, επιβεβαίωσε την ταυτότητα ενός εκ των δραστών, του Ali Örek, ο οποίος αναγνωρίστηκε με το ψευδώνυμο Rojger. Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν την ταυτότητα της δεύτερης δράστριας.

Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία δεν θα καμφθεί από τέτοιου είδους επιθέσεις. Μετά την επίθεση, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα εντείνει τις επιχειρήσεις εναντίον του PKK, ενώ επιβλήθηκε περιορισμός στις μεταδόσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης για το περιστατικό, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά βίντεο και εικόνων της επίθεσης.

Η στρατηγική σημασία της TUSAS και η ανάπτυξη αμυντικών συστημάτων

Η TUSAS αποτελεί κεντρικό πυλώνα της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, όπου κατασκευάζονται στρατηγικής σημασίας αεροπορικά και αμυντικά συστήματα. Οι δράστες φαίνεται πως στόχευσαν σε σημείο με ισχυρό συμβολισμό και σημασία για την εθνική ασφάλεια της χώρας.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ