Υπόθεση Μενέντεζ: «Ανοίγει» η πόρτα της φυλακής για τα δύο αδέρφια μετά από 34 χρόνια


Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες, Τζορτζ Γκασκόν, πρότεινε να επανεξεταστούν οι ποινές για τα αδέρφια Μενέντεζ

Ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση των αδελφών Μενέντεζ που το 1989 είχαν καταδικαστεί για τη δολοφονία των γονιών τους.

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες, Τζορτζ Γκασκόν, πρότεινε να επανεξεταστούν οι ποινές για τα αδέρφια Μενέντεζ, δίνοντας βάσιμες ελπίδες αποφυλάκισης στον Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ, πρώτη φορά μετά από το 1990, δηλαδή, ύστερα από 34 χρόνια στη φυλακή.

Ο Γκασκόν έδωσε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την απόφασή του μετά τις αυξανόμενες εκκλήσεις να εξετάσει το ενδεχόμενο αποφυλάκισης των αδελφών, οι οποίοι εκτίουν ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης, αφού καταδικάστηκαν για φόνο πρώτου βαθμού στις δολοφονίες των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ.

Σύμφωνα με το Sky News, η τελική απόφαση θα παρθεί από τον δικαστή – αλλά ο Γκασκόν είπε ότι ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ – τώρα στα 50 τους – έκαναν «ένα ταξίδι λύτρωσης και αποκατάστασης» και «πλήρωσαν το χρέος τους στην κοινωνία», τόσο για το διάστημα που φυλακίστηκαν αλλά και για όλα όσα έχουν κάνει για να βελτιώσουν τις ζωές των άλλων, ενώ ήταν στη φυλακή.

Τα δύο αδέλφια ισχυρίστηκαν ότι σκότωσαν τους γονείς τους σε αυτοάμυνα αφού υπέστησαν για μια ζωή σωματική, συναισθηματική και σεξουαλική κακοποίηση από αυτούς.

California Menendez Brothers Case

Η υπόθεση που είχε συνταράξει τις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 απέκτησε παγκόσμια φήμη το τελευταίο διάστημα λόγω της σειράς του Netflix. Μάλιστα προ ημερών είχε γίνει γνωστό πως η υπόθεση επανεξετάζεται, λόγω νέων στοιχείων, τα οποία δήλωσε η πλευρά των αδελφών πως φέρνουν στις δικαστικές αρχές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ