Επίδειξη δύναμης από την τουρκική αεροπορία: Προειδοποιούν για χτυπήματα κατά Κούρδων


Μετά τα 32 χτυπήματα κατά κουρδικών θέσεων σε Ιράκ και Συρία χθες το βράδυ η τουρκική αεροπορία στέλνει νέα μηνύματα

Με ένα βίντεο που δείχνει δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη F-16, με αναμμένες τις μηχανές έτοιμα να απογειωθούν, προχώρησε σε επίδειξη δύναμης η τουρκική αεροπορία, μια ημέρα μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας στην Άγκυρα.

Σε σχηματισμό γνωστό ως ElephantWalk που από τη μια πλευρά χρησιμεύει για την ταχύτατη απογείωση των αεροσκαφών, σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα αλλά και που επίσης προσφέρεται για εντυπωσιακά τηλεοπτικά… πλάνα, τα τουρκικά F-16 είναι σαφές ότι επιχειρούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς την κουρδική πλευρά.

Εναντίον των οποίων ήδη έγιναν δεκάδες χτυπήματα χθες το βράδυ είτε από μαχητικά είτε από μη-επανδρωμένα αεροσκάφη.

Καθόσον δε συνηθίζεται να «προειδοποιούνται» οι στόχοι μέσω της διαρροής τέτοιου είδους πλάνων, αυτά μπορούν να εξηγηθούν μόνον ως «επίδειξη δύναμης» που στέλνει στην «απέναντι πλευρά» το μήνυμα ότι δεν μπορεί να κρυφτεί.

Τι είναι το elephant walk

Ο όρος elephant walk χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν μεγάλοι στόλοι συμμαχικών βομβαρδιστικών πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε αποστολές που περιείχαν μέχρι και 1.000 αεροσκάφη.

Εκείνοι που παρατηρούσαν την τροχοδρόμηση αυτών των μεγάλων αριθμών αεροσκαφών για να απογειωθούν σε μονή σειρά σε σχηματισμούς με τη μύτη προς την ουρά έλεγαν ότι έμοιαζαν με ελέφαντες που περπατούσαν προς την επόμενη τρύπα. Με την πάροδο του χρόνου, ενσωματώθηκε στο λεξιλόγιο της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών για να προσδιορίσει ένα «μέγιστο κύμα εξόρμησης».

Τα οφέλη ενός σχηματισμού Elephant Walk περιλαμβάνουν τη δυνατότητα επίδειξης των δυνατοτήτων των μονάδων καθώς και της συνεργασίας τους. Εκτελείται συχνά για την προετοιμασία των αεροπορικών μοιρών για επιχειρήσεις σε καιρό πολέμου και για την προετοιμασία των πιλότων για την εκτόξευση πλήρως οπλισμένων αεροσκαφών σε ένα μαζικό γεγονός.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ