Υπόθεση Novartis: Οι πρώτες πολιτικές αντιδράσεις μετά από την εισαγγελική απόφαση


Αναστέλλεται το καθεστώς προστασίας των δύο μαρτύρων 

Την απόφαση της οικονομικής εισαγγελίας, σύμφωνα με την οποία αίρεται η προστασία των δύο μαρτύρων στην υπόθεση Novartis σχολίασε τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε προσφύγει κατά της προστασίας των μαρτύρων και πλέον ανοίγει ο δρόμος ώστε να κινηθεί δικαστικά εναντίον τους.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:

Η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νοβαρτις.

Θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξέλιξη.

Έρχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα- και για όλους!

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

«Η σημερινή απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να αφαιρέσει -επιτέλους- την προστασία από τους δύο συκοφάντες, που ψευδώς κατηγόρησαν και εμένα και άλλους 9 συναδέλφους μου για τη Novartis, είναι μία ημέρα δικαίωσης. Όμως το προσωπικό στοιχείο υποχωρεί μπροστά στο συμφέρον της Δημοκρατίας.

Το μείζον εδώ δεν είναι να τους τιμωρήσουμε, αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη με θεσμικό τρόπο. Το μείζον εδώ είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν, διότι αποκλείεται μόνοι τους να σκέφθηκαν τέτοια τερατώδη ψεύδη. Η διαλεύκανση αυτής της πτυχής είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον η εργαλειοποίηση των θεσμών για πολιτικούς σκοπούς. Αυτό αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνον εμάς τους 10».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου:

Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου. Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη.

Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά η Δικαιοσύνη έλαμψε. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ