Ισραήλ: Θέλουν να αφαιρεθεί ο σταυρός από τον τάφο ισραηλινού χριστιανού στρατιώτη γιατί… ενοχλεί


Σύμφωνα με την μητέρα του νεκρού λοχία σε εκδήλωση για τους νεκρούς στρατιώτες ο τάφος του είχε σκεπαστεί με ένα μαύρο πανί.

Μείζον ζήτημα έχει προκύψει στο Ισραήλ με τον σταυρό που η οικογένεια νεκρού στρατιώτη τοποθέτησε σε στρατιωτικό νεκροταφείο, καθώς ραββίνοι αλλά και οικογένειες άλλων νεκρών στρατιωτών ζητούν να αφαιρεθεί.

Ο λόγος για τον τάφο του λοχία Δαβίδ Μπογκντανόφσκι David, ισραηλινού χριστιανού στο θρήσκευμα που έπεσε σε μάχη στα νότια της Λωρίδας της Γάζας τον Δεκέμβριο. Στον τάφο του στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Χαϊφα, η οικογένειά του αποφάσισε να βάλει έναν σταυρό.

Τώρα όμως, σύμφωνα με την Jerusalem Post, το ισραηλινό υπουργείο άμυνας προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία με την οικογένεια του λοχία, με σκοπό την αφαίρεση του σταυρού.

DavidBogdanovski

«Σύμφωνα με το νόμο, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση σταυρού ή οποιουδήποτε άλλου θρησκευτικού σημείου σε στρατιωτική επιτύμβια στήλη», δήλωσε το Υπουργείο. «Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Χάιφα, όπου είναι επίσης θαμμένοι πεσόντες Εβραίοι στρατιώτες», πρόσθεσε, επικαλούμενο απόφαση του Αρχιραβίνου των IDF που αναφέρει ότι η ιερότητα του εβραϊκού νεκροταφείου βλάπτεται από τον σταυρό.

Θρηνούμε μαζί με όλες τις οικογένειες που πενθούν

Το Υπουργείο δήλωσε ότι συνεργάζεται με τη δημόσια επιτροπή για το μνημείο των στρατιωτών για να καταλήξει σε συμφωνία με την οικογένεια, “υπό το φως των αιτημάτων οικογενειών των οποίων οι αγαπημένοι είναι θαμμένοι κοντά, οι οποίες ισχυρίζονται ότι ο σταυρός πληγώνει τα συναισθήματά τους και την ικανότητά τους να προσεύχονται και να λένε [την] Kadish [πένθιμη προσευχή], και υπό το φως της απόφασης του επικεφαλής ραβίνου των IDF”.

“Το Υπουργείο Άμυνας θρηνεί μαζί με την οικογένεια του πεσόντος στρατιώτη Νταβίντ Μπογκντανόφσκι και θα συνεχίσει να συνοδεύει την οικογένεια και όλες τις οικογένειες που πενθούν”.

“Το Υπουργείο Άμυνας εργάζεται και θα εργαστεί με ευαισθησία με όλες τις πλευρές και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία και λύση το συντομότερο δυνατό”, προστίθεται.

Ο Μπογκντανόφσκι, χριστιανός κάτοικος της Χάιφα, μετανάστευσε στο Ισραήλ το 2014 από την Ουκρανία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Υπηρέτησε στο Σώμα Μηχανικού Μάχης.

Δεν είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η μητέρα του Μπογκντάνοφσκι επισκέφθηκε τον τάφο του και διαπίστωσε ότι η ταφόπλακα του είχε καλυφθεί με μαύρο πανί, ενώ γινόταν μια τελετή για όσους σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε το Ynet.

“Δεν έχω λόγια να περιγράψω την ταπείνωση που ένιωσα”, δήλωσε στο ισραηλινό μέσο Ynet.

“Σκέφτηκα ότι ο Δαβίδ μου, ο οποίος έδωσε τη ζωή του στη χώρα, ο οποίος αγάπησε τη χώρα με όλη του την καρδιά για εννέα χρόνια, από την«αλίγια» (σ.σ. η επιστροφή εβραίων στο Ισραήλ) του, ο οποίος κατατάχθηκε στις IDF για να υπερασπιστεί εμένα, την οικογένειά του και όλους εμάς, δεν είναι διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλον, [και] δεν είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Στεκόμουν εκεί και έκλαιγα από θυμό, απογοήτευση και μη κατανόηση”, είπε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ