ΗΠΑ: Το DNA αποκάλυψε τον κατά συρροή δολοφόνο 45 χρόνια μετά – Ύποπτος για 12 δολοφονίες γυναικών


O ύποπτος κατά συρροή δολοφόνος αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα και πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία

Το DNA που βρέθηκε στα ρούχα μιας γυναίκας στα προάστια του Σικάγο που απήχθη και σκοτώθηκε πριν από 45 χρόνια, ταιριάζει με αυτό ενός ύποπτου κατά συρροή δολοφόνου που πέθανε δύο χρόνια αργότερα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το DNA του Μπρους Λίνταλ, ο οποίος πιστεύεται ότι σκότωσε έως και δώδεκα γυναίκες και κορίτσια, επιβεβαιώθηκε ότι ήταν στα ρούχα της Κάθι Χάλε.

Η Χάλι απήχθη τον Μάρτιο του 1979 αφού έφυγε από το συγκρότημα διαμερισμάτων της στη Βόρεια Οράρα. Το πτώμα της βρέθηκε εβδομάδες αργότερα στον ποταμό Φοξ, περίπου 64 χιλιόμετρα δυτικά του Σικάγο, δήλωσε ο αστυνομικός ντετέκτιβ της Βόρειας Ορόρας Ράιαν Πιτ σε συνέντευξη Τύπου.

Kathy Halle

Το 1981, o Λίνταλ βρέθηκε νεκρός σε ένα διαμέρισμα στο Naperville του Σικάγο. Εκτιμάται ότι έκοψε κατά λάθος μια κύρια αρτηρία στο πόδι του και αιμορραγούσε μέχρι θανάτου, ενώ μαχαίρωσε θανάσιμα έναν 18χρονο μέσα στο σπίτι. Πολλές φωτογραφίες γυμνών γυναικών αργότερα ανακαλύφθηκαν στο διαμέρισμα του. Τα λείψανά του εκτάφηκαν το 2019 για εξέταση DNA.

Το 2020, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το DNA του Λίνταλ τον συνέδεε με τον στραγγαλισμό της 16χρονης Πάμελα Μάουρερ το 1976, το σώμα της οποίας βρέθηκε από έναν οδηγό στην άκρη του δρόμου στο χωριό Λισλ.

Η οικογένεια της Χάλε ανέφερε σε δήλωση ότι η επανεξέταση της υπόθεσης ήταν δύσκολη, αλλά είναι ευγνώμονες που έκλεισαν μετά από 45 χρόνια.

Την εποχή του θανάτου του, ο Λίνταλ ήταν ύποπτος για τον βιασμό και την απαγωγή της Ντέμπρα Κόλιαντερ το 1980, η οποία κατάφερε να διαφύγει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Ο Λίνταλ, κατηγορήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή αφού κατέβαλε εγγύηση. Μέρες πριν καταθέσει στη δίκη του, η Κόλιαντερ εξαφανίστηκε, αναγκάζοντας τους εισαγγελείς να αποσύρουν τις κατηγορίες το 1981.

Το 1982, αρκετούς μήνες μετά το θάνατο του βασικού υπόπτου, το σώμα της Κόλιαντερ ανακαλύφθηκε από έναν αγρότη σε έναν ρηχό τάφο. Η αυτοψία δεν μπόρεσε να προσδιορίσει πώς πέθανε, αλλά ο θάνατός της κρίθηκε ως ανθρωποκτονία.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ