Κακλαμάνης για τη σχέση Μητσοτάκη – Σαμαρά: «Σήκωσε το τηλέφωνο, να το λύσουμε»


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, σχολίασε τις εντάσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι η διαφωνία τους δεν είναι ουσιαστικά πολιτική, αλλά οφείλεται στην κακή «χημεία» στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Σε συνέντευξή του, ο Κακλαμάνης επεσήμανε ότι αυτές οι καταστάσεις δεν μπορούν να λυθούν μέσω δημοσίων ανακοινώσεων και γραφείων τύπου. Αντίθετα, πρότεινε μια άμεση και προσωπική προσέγγιση, όπως μια απλή τηλεφωνική επικοινωνία. «Σηκώνεις το τηλέφωνο και λες, έλα να το λύσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως συνήθως την πρωτοβουλία θα πρέπει να την αναλαμβάνει το πρόσωπο στην ηγεσία.

Η πολιτική διάσταση των διαφωνιών

Ο Κακλαμάνης ξεκαθάρισε ότι η ρήξη μεταξύ Μητσοτάκη και Σαμαρά δεν οφείλεται σε ουσιαστικές πολιτικές διαφορές. Αντίθετα, ανέφερε ότι πρόκειται για κακή διαπροσωπική σχέση που έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου, και θεωρεί ότι η επίλυση αυτής της έντασης είναι εφικτή με άμεση επικοινωνία, μακριά από δημόσιες αντιπαραθέσεις και επίσημες ανακοινώσεις​.

Προτροπή για διάλογο

Καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη, ο βουλευτής επισήμανε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η ηγεσία είναι εκείνη που θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ζήτημα καλής πρόθεσης και όχι πολιτικών θέσεων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ