Ο «πόλεμος» των σκουπιδιών στην Κορέα: Η Βόρεια έστειλε μπαλόνι στην προεδρική κατοικία στη Σεούλ


Αυτή τη φορά περιείχε φυλλάδια που επέκριναν τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο και για πρώτη φορά και τη σύζυγό του, αποκαλώντας την «Μαρία Αντουανέτα»

Ένα βορειοκορεατικό «μπαλόνι σκουπιδιών» προσγειώθηκε εντός του προεδρικού συγκροτήματος της Νότιας Κορέας στην πρωτεύουσα της Σεούλ την Πέμπτη, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο γειτόνων.

Αυτή τη φορά περιείχε φυλλάδια που επέκριναν τον πρόεδρο Yoon Suk Yeol και για πρώτη φορά και τη σύζυγό του, Kim Keon Hee, αποκαλώντας την «Μαρία Αντουανέτα»

Η Προεδρική Υπηρεσία Ασφαλείας της Νότιας Κορέας “εντόπισε σκουπίδια που ανατινάχθηκαν στον αέρα και έπεσαν στο γραφείο νωρίς σήμερα το πρωί”, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

«Μετά από έλεγχο ασφαλείας, η υπηρεσία περισυνέλεξε τα πεσμένα αντικείμενα αφού επιβεβαίωσε ότι δεν εμπεριέχουν κίνδυνο ή μεταδοτικότητα», πρόσθεσε η υπηρεσία. «Η υπηρεσία παρακολουθεί την κατάσταση σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ένα από τα μπαλόνια με σκουπίδια της Βόρειας Κορέας έπεσε μέσα στο Προεδρικό Γραφείο της Νότιας Κορέας.

Η τελευταία εκτόξευση έρχεται αφότου η Κιμ Γιο-τζονγκ, η ισχυρή αδερφή του ηγέτη του Βορρά, ισχυρίστηκε την Τρίτη ότι ο Βορράς ανακάλυψε και αφαίρεσε «σκουπίδια με πολιτικά κίνητρα» που έστειλε ο Νότος την προηγούμενη μέρα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ