Η Σικελία θα είναι προσβάσιμη μέσω της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας στον κόσμο


Η αναμονή αιώνων λαμβάνει τέλος για τους Ιταλούς

Το όνειρο αιώνων αναμένεται να λάβει σάρκα και οστά σε καθώς η Σικελία θα ενωθεί με την ενδοχώρα με την μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου!

Μια κρεμαστή γέφυρα που συνδέει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα μέσω του Στενού της Μεσσήνης θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, αν ολοκληρωθεί, που πρόκειται να ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες του 2024.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Giorgia Meloni, της οποίας ο συνασπισμός ανέλαβε την εξουσία το 2022, αναβίωσε την ιδέα για πρώτη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η Μελόνι ζήτησε από την ΕΕ βοήθεια για τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι Ρωμαίοι είχαν προτείνει συχνά την ιδέα της σύνδεσης της Σικελίας με την ηπειρωτική χώρα, και μπορεί ακόμη και να έχτισαν μια προσωρινή γέφυρα από βαρέλια. Μονάρχες, συμπεριλαμβανομένου του Καρλομάγνου’, είχαν επίσης ιδέες να χτίσουν μια γέφυρα στο στενό.

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος απεβίωσε νωρίτερα φέτος, πέτυχε επίσης να συμμετάσχει στην ΕΕ και το 2009, η σύμβαση για την κατασκευή ανατέθηκε στην εταιρεία Messina Strait Company.

Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης κρατικού χρέους, ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι ακύρωσε το έργο λόγω των μέτρων λιτότητας.

Η γέφυρα προτείνεται να είναι τόσο σιδηροδρομική όσο και οδική γέφυρα με κεντρικό άνοιγμα 1,8 μιλίων (3 χιλιόμετρα) που θα την καθιστούσε τη μεγαλύτερη στον κόσμο, περνώντας τη γέφυρα της Τουρκίας πάνω από τα Δαρδανέλια σε απόσταση ενός ολόκληρου χιλιομέτρου. Η γέφυρα θα αποτελεί μέρος του σιδηροδρομικού άξονα Βερολίνου-Παλέρμο (Γραμμή 1) των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών (TEN-T).


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ