Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Οι τραγικές ιστορίες των 5 θυμάτων


Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ) στην Άγκυρα, στις 23 Οκτωβρίου 2024. Η επίθεση που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από τις αρχές, συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Τα θύματα της επίθεσης

Τα θύματα της επίθεσης περιλαμβάνουν τον υπεύθυνο ποιοτικού ελέγχου Cengiz Coşkun, τη μηχανολόγο μηχανικό Zahide Güçlü, τον υπάλληλο της TAI Hasan Hüseyin Cambaz, τον υπάλληλο ασφαλείας Atakan Şahin Erdoğan και τον οδηγό ταξί Murat Arslan.

Η Zahide Güçlü, μια πολλά υποσχόμενη νεαρή μηχανολόγος, σκοτώθηκε αφού είχε κατέβει από τις εγκαταστάσεις για να παραλάβει λουλούδια από τον σύζυγό της. Η περίπτωσή της έχει προκαλέσει συγκίνηση σε όλη τη χώρα.



Η φρικτή δολοφονία του οδηγού ταξί

Η ιστορία του Murat Arslan, πατέρα τριών παιδιών, συγκλόνισε ιδιαίτερα. Οι δράστες πήραν το ταξί του για να μην κινήσουν υποψίες, ζητώντας του να σταματήσει για να καπνίσουν. Εκεί τον σκότωσαν και έκρυψαν το σώμα του στο πορτμπαγκάζ του οχήματος πριν συνεχίσουν την επίθεση. Ο πατέρας του οδηγού δήλωσε συντετριμμένος για το φριχτό τέλος του γιου του.



Άγκυρα: Το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης

Οι δύο τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση στα κεντρικά της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ) έδρασαν στρατηγικά, όπως αποκαλύπτουν οι έρευνες. Έφτασαν στον χώρο με ταξί, έχοντας τοποθετήσει το σώμα του δολοφονημένου οδηγού στο πορτμπαγκάζ. Κατά την άφιξή τους, έμειναν για λίγο στο όχημα, και στη συνέχεια, βγήκαν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου για να μην κινήσουν υποψίες. Η επίθεση ξεκίνησε με έκρηξη και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών. Η περιοχή, κρίσιμη για την άμυνα της Τουρκίας, τέθηκε άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αντίδραση των αρχών και η συνέχεια της έρευνας

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε την επίθεση, ενώ δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να ερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας. Επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των δύο δραστών, έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση​.




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ