Ισπανία: Ο Βασιλικός Οίκος των σκανδάλων – Ο εκβιασμός του Χουάν Κάρολος από την ερωμένη του


Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, ο οποίος παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2014, υπό το βάρος οικονομικών και ερωτικών σκανδάλων και μετακόμισε στο Ντουμπάι

Ο βασιλικός οίκος των Βουρβώνων στην Ισπανία, απασχολεί περισσότερα για τα σκάνδαλά του με πρωταγωνιστή περισσότερο τον Χουάν Κάρλος και λιγότερο τη βασίλισσα Λετίθια…

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, ο οποίος παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2014, υπό το βάρος οικονομικών και ερωτικών σκανδάλων και μετακόμισε στο Ντουμπάι, τώρα «επιστρέφει» στο προσκήνιο για μία ακόμα φορά για σκανδαλώδη λόγο.

Ένας Ισπανός φωτογράφος ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του τον έβαλε να παρακολουθεί και να τη φωτογραφίζει ενώ βρισκόταν ερωτικά με τον βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος προκειμένου να τον εκβιάσει και να αποσπάσει από τη βασιλική οικογένεια χρήμαρα.

Ο Άνγκελ Κρίστο, ισχυρίζεται ότι η μητέρα του, η ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια Μπάρμπαρα Ρέι, τον «στρατολόγησε» ενώ εκείνος ήταν μόλις 13 ετών για να πραγματοποιήσει το σχέδιο εκβιασμού το 1994 που συγκαλύφθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό του Κρίστο, η Ρέι κάλεσε τον βασιλιά, παντρεμένο τότε με τη σύζυγό του βασίλισσα Σοφία, στο σπίτι της οικογένειάς της, όπου του μαγείρεψε παέγια, κολύμπησε μαζί του στην πισίνα της και τελικά τον αποπλάνησε.

Barbara-Rey.jpg

Ο φωτογράφος είπε, ενώ ήξερε ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος, ήθελε να βοηθήσει τη δεινή οικονομική κατάσταση της μητέρας του.

Εικάζεται ότι επιλήφθηκαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ισπανίας για να της δοθούν περίπου 3 εκατομμύρια λίρες.

Τα χρήματα καταβλήθηκαν σε σειρά δόσεων, με την πρώτη να παραδίδεται από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών σε αθλητική τσάντα.

Το κράτος συμφώνησε τότε να της πληρώνει 250.000 £ ετησίως για μια δεκαετία.

Αν και προοριζόταν να καταστρέψει όλα τα αντίγραφα των φωτογραφιών και των βίντεο, κράτησε μερικά κρυμμένα σε ένα χρηματοκιβώτιο κάτω από την πολυθρόνα του πατέρα της στην Totana, την πατρίδα της, και σε μια τραπεζική θυρίδα στο Λουξεμβούργο.

Στη συνέχεια, ο Άνγκελ τα πήρε και πούλησε μερικά από αυτά σε ένα ολλανδικό περιοδικό για «ένα πολύ μικρό ποσό» τον περασμένο μήνα.

Οι διαρροές μιας μαγνητοσκοπημένης τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ της Ρέι και του Κάρλος αποκάλυψαν ότι ο Βασιλιάς της είχε εκμυστηρευτεί προσωπικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης του γάμου του με τη βασίλισσα Σοφία.

Παρόλα αυτά, η Ρέι δεν αποκάλυψε ποτέ δημόσια τη σχέση της με τον Βασιλιά, αν και έχει πει αρκετές φορές ότι είχε συναναστροφές με έναν «ανώτατο αξιωματούχο του κράτους».

Ο γιος της είπε ότι χρησιμοποίησε την προηγούμενη σχέση της με τον Βασιλιά για να επαναφέρει τη ζωή της σε καλό δρόμο, μετά από ένα δύσκολο διαζύγιο με τον πατέρα του .

Από τότε που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ο κόσμος των μέσων ενημέρωσης της Ισπανίας παραδέχτηκε ότι το γνώριζε, αλλά αρνήθηκε να δημοσιεύσει οτιδήποτε σε περίπτωση που προσέβαλε τη βασιλική οικογένεια.

Εκείνη την εποχή, η Ισπανία ήταν δημοκρατία μόλις 20 ετών και ο Χουάν Κάρλος θεωρούνταν το πρόσωπο της σύγχρονης Ισπανίας, πολύ μακριά από τη δικτατορία του Φράνκο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ