Επίθεση στην Τουρκία: Στους 7 ανέρχονται οι νεκροί – 3 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση


Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης στην Τουρκία 

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης (23/10) στις εγκαταστάσεις της αεροδιαστημικής βιομηχανίας στην Τουρκία.

Σε νέα δήλωση Τύπου στην Άγκυρα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια σημείωσε ότι εξουδετερώθηκαν 2 τρομοκράτες, 1 γυναίκα και 1 άνδρας και πρόσθεσε: «Η ταυτοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα μοιραστούμε ποια τρομοκρατική οργάνωση είναι».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 7, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 14. Ο υπουργός Yerlikaya ανέφερε ότι 3 από τα 14 άτομα που τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις του TAI στο Kahramankazan είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση ξεκίνησε λίγο πριν την αλλαγή βάρδιας στις 15.30. Πρώτα σημειώθηκε μια έκρηξη κοντά στην πόρτα, η οποία χρησιμοποιούνταν εκτενώς από πολλά μέλη του προσωπικού ως είσοδο, και στη συνέχεια οι δράστες κατευθύνθηκαν προς τα μέσα με όπλα.

Βίντεο από τη μεταφορά των τραυματιών:

Μέλος του PKK ανάμεσα στους δράστες της επίθεσης στην TUSAŞ

Ως μέλος του κουρδικού κόμματος PKK, ο ηγέτης του οποίου, Οτσαλάν, συνεχίζει να κρατείται στις τουρκικές φυλακές, χαρακτηρίζει έναν εκ των δραστών της επίθεσης στην τουρκική αεροαεροδιαστημικής βιομηχανία TUSAAS η εφημερίδα Γενί Σαφάκ, σύμφωνα με τουρκικά μέσα.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση έρχεται να προστεθεί στις φήμες που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περί εμπλοκής κουρδικών οργανώσεων στο χτύπημα που έλαβε χώρα στην Άγκυρα.

H πρώτη επίσημη αντίδραση Ερντογάν

Την επίθεση στις εγκαταστάσεις της τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας σχολίασε στο X ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον της TAI, μιας από τις ατμομηχανές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, είναι μια άθλια επίθεση με στόχο την επιβίωση της χώρας μας, την ειρήνη του έθνους μας και τις αμυντικές μας πρωτοβουλίες που αποτελούν το σύμβολο του ιδεώδους μας «Πλήρως Ανεξάρτητη Τουρκία».
Από την πρώτη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης, οι δυνάμεις ασφαλείας μας επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες.
Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία θα κοπούν οριστικά– καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, καμία κακή εστίαση που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της.
Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και με πολυδιάστατο τρόπο.
Προσεύχομαι στον Θεό να λυπηθεί τους αδελφούς μας που μαρτύρησαν στην προδοτική τρομοκρατική ενέργεια και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας.
Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου στο έθνος μας και στους αφοσιωμένους υπαλλήλους της TAI, πηγή υπερηφάνειας για την αμυντική μας βιομηχανία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ