Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Να ανοίξει η πόρτα του Μαξίμου και να μπείτε εσείς; «Έλα με φόρα»


Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο πρωθυπουργός στο τέλος της τριτολογίας του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Η πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ήταν το επίκεντρο της κόντρας μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη, μετά την σκληρή κριτική του δεύτερου στην κυβέρνηση.

«Είστε σε αποδρομή. Θα την πληρώσετε την παρέλαση αλαζονείας. Ξεκαβαλήστε το καλάμι, οι ημέρες της αυτοδυναμίας σας ανήκουν στο παρελθόν. Όσο φέρεστε έτσι, επιταχύνετε την έξοδό σας από το Μέγαρο Μαξίμου. Εμείς θα είμαστε εδώ, ως αξιόπιστη αντιπολίτευση και θα σας ανοίξουμε με μεγάλη χαρά την πόρτα της εξόδου», ανέφερε αρχικώς ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για να εισπράξει την σαρκαστική απάντηση του πρωθυπουργού, που θυμήθηκε και το «με φόρα» της Πόπης Τσαπανίδου στον Αλέξη Τσίπρα: «Έρχεστε εσείς, νεοεκλεγείς και με το βλέμμα στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, να μας πείτε τι, να μας διευκολύνετε να ανοίξει η πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να μπείτε εσείς; Μου θυμίζει το «έλα με φόρα» που έλεγε η Πόπη Τσαπανίδου για τον Αλέξη Τσίπρα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσέθεσε δε πως «το εάν θα βγει η ΝΔ απο το Μέγαρο Μαξίμου για να μπείτε εσείς, αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός σε τρία χρόνια. Εδώ θα είμαστε να κάνουμε τον λογαριασμό». Επιπρόσθετα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στην Βουλή, ότι η Νέα Δημοκρατία θα φέρει δική της νομοθετική ρύθμιση για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Πάντως, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το Σώμα που θα κατατεθεί εν ευθέτω χρόνω νομοθετική ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των Σπαρτιατών, υπογραμμίζοντας πως η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ είχε αδυναμίες που χρήζουν εξέτασης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ