Αμαλιάδα: Τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα από το οποίο πέθαναν τα δύο πρώτα παιδιά


Συγκλονίζουν οι εξελίξεις με τον θάνατο των πέντε νεκρών μωρών σε Ηλεία και Αχαΐα, παρουσία της 24χρονης Ειρήνης, 

O αριθμός των άψυχων μωρών στα οποία βρέθηκε μπροστά η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου έχει φτάσει πλέον τα πέντε, με την υπόθεση να εξελίσσεται σε θρίλερ.

Κοινή αιτία θανάτου των δύο πρώτων παιδιών στην Αμαλιάδα

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, είναι συγκλονιστικά τα ευρήματα από την σύνδεση του θανάτου του μωρού που πέθανε το 2021 στα χέρια της Ειρήνης με τον θάνατο του πρώτου παιδιού της το 2022, αφού και τα δύο βρέφη κατέληξαν από διάμεση πνευμονίτιδα.

Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που το μωρό που απεβίωσε το 2021 έμεινε με την 24χρονη, με λίγες ώρες μετά να καταλήγει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», για τον θάνατο του τέταρτου μωρού που απεβίωσε τον Αύγουστο του 2024 είναι νωρίς να βγει επίσημη ιατροδικαστική έκθεση, αφού εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις.

Το δεύτερο παιδί της Ειρήνης έφυγε επίσης από διάμεση πνευμονίτιδα.

Τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα;

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, η διάμεση πνευμονίτιδα είναι μπορεί να προκύψει από μία σειρά καταστάσεων ή παθολογειών. Πρόκειται για μία αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι, ένα παθογόνο μικρόβιο ή κάποιο εξωτερικό παράγοντα.

Αν είχε προκληθεί από μικρόβιο, θα είχε ανιχνευτεί στο μικροσκόπιο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ