Ισραήλ: Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα με στόχο Ισραηλινούς – «Εγκαταλείψτε άμεσα»


Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις προειδοποιούν τους Ισραηλινούς για μία σειρά περιοχών από τις οποίες πρέπει άμεσα να φύγουν

Σε μία ασυνήθιστη προειδοποίηση προχώρησε σήμερα το Αρχηγείο Εθνικής Ασφάλειας (NSH) καλώντας τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη Σρι Λάνκα να εγκαταλείψουν αμέσως την περιοχή του κόλπου Arugam και τις παραλίες στα νότια και δυτικά της χώρας, υπό το φως των πρόσφατων πληροφοριών για τρομοκρατικές απειλές σε τουριστικές περιοχές.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί επίθεση εναντίον Ισραηλινών στις τουριστικές περιοχές στη Σρι Λάνκα στο άμεσο χρονικό διάστημα», δήλωσε πηγή ασφαλείας.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις προειδοποιούν τους Ισραηλινούς για τις ακόλουθες περιοχές:

  • Η περιοχή του κόλπου Arugam και οι παραλίες στα νότια και δυτικά της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Galle, Weligama, Hikkaduwa και Ahangama, έχουν κλιμακωθεί στο επίπεδο απειλής 4. Σας προτείνουμε να εγκαταλείψετε αυτές τις περιοχές αμέσως. Όσοι εγκαταλείπουν αυτές τις περιοχές συνιστάται να εγκαταλείψουν τη χώρα ή τουλάχιστον στην πρωτεύουσα Κολόμπο, όπου υπάρχει μεγάλη παρουσία τοπικών δυνάμεων ασφαλείας.
  • Η υπόλοιπη Σρι Λάνκα – έχει επιδεινωθεί στο επίπεδο 3, και οι Ισραηλινοί που σχεδιάζουν να έρθουν στη χώρα συμβουλεύονται να αναβάλουν το ταξίδι τους εκτός και αν είναι απαραίτητο ταξίδι. Όπως αναφέρθηκε, όσοι έρχονται στη χώρα δεν πρέπει να έρχονται σε περιοχές όπου το επίπεδο απειλής έχει αυξηθεί στο επίπεδο 4.

    Προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται στη χώρα:

    • Αποφύγετε να εξωτερικεύετε ισραηλινά σύμβολα ταυτότητας στη δημόσια σφαίρα, καθώς και να μην φοράτε πουκάμισα στα εβραϊκά ή με σύμβολα που προδίδουν την καταγωγή και τη θρησκεία.
    • Αποφύγετε τις συγκεντρώσεις Ισραηλινών σε δημόσιο χώρο και σε χώρους όπου δεν υπάρχει ασφάλεια.
    • Σε κάθε περίπτωση που υπάρχει υποψία ασυνήθιστου συμβάντος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τις τοπικές αρχές ασφαλείας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ