Ρόδος: Μετανάστες σε σκηνές και χαρτόκουτα στο κέντρο του νησιού – «Να αποσυμφορηθούν οι δομές»


Περισσότερα από 700 μετανάστες μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, διαφόρων εθνικοτήτων διαμένουν στο κέντρο της Ρόδου σε σκηνές και χαρτόκουτα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού.

Η κατάσταση βρίσκεται σε τραγικό σημείο, αφού οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. κινδυνεύουν με διάλυση, δεδομένου ότι μόνο για μία συνοδεία από τη Ρόδο σε άλλες περιοχές της χώρα, οι αστυνομικοί χρειάστηκαν ακόμη και είκοσι μέρες, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της Ρόδου, Μανώλης Ανδρουλάκης, μιλώντας στη «Ροδιακή».

Στο «κόκκινο» έχουν φθάσει οι αντοχές και οι ανοχές της τοπικής κοινωνίας, με την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης της Ρόδου εξαιτίας του μεταναστευτικού, καθώς ουσιαστικές αποφάσεις από τα Υπουργεία δεν λαμβάνονται και οι όποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι αυτήν τη στιγμή, δεν έχουν επιφέρει λύση στο πρόβλημα.

Αν δεν πραγματοποιηθούν μαζικές μεταγωγές σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι εκατοντάδες αλλοδαποί μετανάστες θα εξακολουθούν να κοιμούνται όπου βρουν στο κέντρο της Ρόδου, πάνω σε χαρτόκουτα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε σκηνές που έχουν στήσει σε διάφορα σημεία, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη για την καθημερινή υγιεινή τους και διαβίωση.

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε για ακόμη μία φορά να αποσυμφορηθούν οι δομές σε Λέρο και Κω, μεταφέροντας στην ενδοχώρα τους αλλοδαπούς που βρίσκονται εκεί, να δημιουργηθούν χωρητικότητες και να λειτουργήσουν με τη μορφή που έχουν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ