Παγκόσμιος κίνδυνος: Ρώσος υπουργός προειδοποιεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων


Σήμα κινδύνου από τον  Ρώσο υπουργό Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν τον κίνδυνο «στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων» λόγω της υποστήριξης της Δύσης στην Ουκρανία.

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας και αναπληρωτής πρωθυπουργός Αντρέι Μπελούσοφ μιλώντας σε συνεδρίαση του μικτού συμβουλίου των υπουργείων Άμυνας της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, που πραγματοποιείται στο Μινσκ.

«Η αυξανόμενη εμπλοκή των δυτικών χωρών στη σύγκρουση στην Ουκρανία δημιουργεί παγκόσμιους κινδύνους. Η επιθυμία να προκληθεί η μέγιστη ζημιά στη Ρωσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων. Δεν μπορούμε παρά να απαντήσουμε σε αυτές τις απειλές. Η κατάσταση κατέστησε απαραίτητη την ανάγκη να αποσαφηνιστούν τα θεμέλια της κρατικής πολιτικής της Ρωσίας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής», σημείωσε ο Μπελούσοφ.

Πρόσθεσε ότι τώρα ολοκληρώνεται η προετοιμασία συμφωνίας μεταξύ Μινσκ και Μόσχας για εγγυήσεις στρατιωτικής ασφάλειας και μια νέα αντίληψη ασφαλείας για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και ανακοίνωσε επίσης ότι οι δύο χώρες θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατηγικές ασκήσεις «Zapad» το επόμενο έτος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ