Το Ισραήλ βομβαρδίζει την Τύρο του Λιβάνου – Επιθέσεις στο ιστορικό λιμάνι και το αρχαίο κάστρο


Αεροπορικές επιδρομές στο ιστορικό λιμάνι της Τύρου εξαπέλυσε το πρωί της Τετάρτης, ο Ισραηλινός στρατός, τρεις ώρες μετά την προειδοποίηση εκκένωσης, με τεράστια σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από την πόλη.

Ο εκπρόσωπος των αραβικών μέσων ενημέρωσης Avichay Adraee δημοσίευσε την ανακοίνωση στο X/Twitter, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι έπρεπε να απομακρυνθούν από τις τοποθεσίες που σημειώνονται με κόκκινο στο συνοδευτικό γράφημα.

Ο κίνδυνος της Χεζμπολάχ

Ο Adraee σημείωσε επίσης ότι οι κάτοικοι πρέπει να κατευθυνθούν “βόρεια του ποταμού Awali”.

«Όποιος βρίσκεται κοντά σε εγκαταστάσεις και μαχητικό εξοπλισμό της Χεζμπολάχ θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο», πρόσθεσε. «Οι δραστηριότητες της Χεζμπολάχ αναγκάζουν τον Ισραηλινό Στρατό να ενεργήσει εναντίον του σθεναρά, καθώς δεν σκοπεύει να σας βλάψει».

Η περιοχή που επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα από το γραφικό συνορεύει με την οδό Jaafar Sharaf Al-Din στα δυτικά, την οδό Hiram στα βόρεια, την οδό Al-Athar στα ανατολικά και την οδό Abu Deeb στα νότια.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν ήδη εγκαταλείψει την Τύρο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το Ισραήλ εντείνει την εκστρατεία του για να καταστρέψει τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο και τη Χαμάς στη Γάζα, στενούς συμμάχους του Ιράν.

Το λιμάνι της Τύρου που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO είναι συνήθως ένας πολυσύχναστος κόμβος για τον νότο – με ψαράδες, τουρίστες, ακόμη και ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ σε ένα διάλειμμα από τις αποστολές κοντά στα σύνορα.

Ωστόσο, οι εντολές εκκένωσης του Ισραήλ αυτήν την εβδομάδα για την πόλη περιέλαβαν για πρώτη φορά εκτάσεις της, συμπεριλαμβανομένου μέχρι το αρχαίο κάστρο της.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ