Στο Μιλάνο θα μεταφερθεί ο Γεράσιμος των Τεμπών – «Ζητάμε σεβασμό» λέει ο πατέρας του νεαρού


Η οικογένεια του Γεράσιμου, του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της τραγωδίας των Τεμπών, διαψεύδει τις πληροφορίες για τη μεταφορά του νεαρού φοιτητή σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Λουκά Αποστολίδη, ο Γεράσιμος θα συνεχίσει τη θεραπεία του σε εξειδικευμένο διαγνωστικό κέντρο στο Μιλάνο, έχοντας ολοκληρώσει την αποκατάστασή του στη Βοστώνη.

Ο Γεράσιμος δίνει ακόμη μάχη για τη ζωή του

Ο Γεράσιμος, που παραμένει σε κώμα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνεχίζει να δίνει μια δύσκολη μάχη για τη ζωή του. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξυπνήσει. Η κατάστασή του παρακολουθείται από κορυφαίους ειδικούς, ενώ η οικογένεια βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του, επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή φροντίδα και αποκατάσταση για τον νεαρό φοιτητή​.

Η οικογένεια του Γεράσιμου ζητά σεβασμό και διακριτικότητα, καθώς συνεχίζει να παλεύει με τις συνέπειες της τραγωδίας. Ο δικηγόρος της οικογένειας χαρακτήρισε τον Γεράσιμο ως σύμβολο της ανεπάρκειας του κράτους να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, τονίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση γύρω από τα ζητήματα ασφάλειας και δικαιοσύνης​.

«Ζητάω κι εγώ με τη σειρά μου τον σεβασμό όλων, όπως και ο πατέρας του Γεράσιμου, διότι νομίζω ότι η ζωή δεν είναι μόνο επικοινωνιακά τερτίπια. Ουσιαστικά, παραμένει πάντα το σύμβολο, το οποίο κάνει μία μεγάλη καταγγελία στο ‘’παχύδερμο’’ κράτος, το οποίο διαχρονικά δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών, δηλαδή το πιο πολύτιμο αγαθό των ανθρώπων… που λέγεται ζωή» πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Η υπόθεση του Γεράσιμου έχει συγκινήσει την ελληνική κοινωνία, η οποία εξακολουθεί να παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υγείας του, ελπίζοντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ