Ισραήλ: Νεκροί τρεις διοικητές της Χεζμπολάχ και περίπου 70 μαχητές σε 48 ώρες


Το Ισραήλ επέκτεινε τις προειδοποιήσεις εκκένωσης σε πολλές κεντρικές γειτονιές στην πόλη-λιμάνι της Τύρου του νότιου Λιβάνου την Τετάρτη.

Ειδικότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τρεις διοικητές της Χεζμπολάχ και περίπου 70 μαχητές στο νότιο Λίβανο τις τελευταίες 48 ώρες, μια ημέρα αφότου επιβεβαίωσε ότι σκότωσε τον Χασέμ Σαφιεντίν, τον προφανή διάδοχο στην ηγεσία τη οργάνωσης.

«Στον νότιο Λίβανο, τα στρατεύματα του Ισραηλινού Στρατού συνεχίζουν να πραγματοποιούν περιορισμένες, τοπικές, στοχευμένες επιδρομές κατά των τρομοκρατικών υποδομών και οργανισμών της Χεζμπολάχ», ανέφερε η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη (IDF) σε δήλωσή της.

«Την περασμένη ημέρα, τα στρατεύματα εξολόθρευσαν περίπου 70 τρομοκράτες σε χερσαίες και εναέριες επιδρομές», ανέφερε.

Το Ισραήλ επέκτεινε τις προειδοποιήσεις εκκένωσης σε πολλές κεντρικές γειτονιές στην πόλη-λιμάνι της Τύρου του νότιου Λιβάνου την Τετάρτη, δίνοντας εντολή στους ανθρώπους να απομακρυνθούν βόρεια από την πόλη.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί μια κλιμακούμενη επίθεση στον Λίβανο μετά από ένα χρόνο συνοριακών συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ, την πιο τρομερά οπλισμένη από τις δυνάμεις πληρεξουσίων του Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Η επίθεση του Ισραήλ έδιωξε τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια Λιβανέζους από τα σπίτια τους και σκότωσε 2.530 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 63 τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση του Λιβάνου.

Την Τρίτη, ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Χασέμ Σαφιεντίν , του προφανούς διαδόχου του αρχηγού του Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση τον περασμένο μήνα.

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τη Χεζμπολάχ στη δήλωση του Ισραήλ ότι σκότωσε τον Σαφιεντίν.

“Φτάσαμε στον Νασράλα, τον αντικαταστάτη του και το μεγαλύτερο μέρος της ανώτερης ηγεσίας της Χεζμπολάχ. Θα προσεγγίσουμε οποιονδήποτε απειλεί την ασφάλεια των αμάχων του κράτους του Ισραήλ”, δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι.

Το Ισραήλ δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής κανένα σημάδι υποχώρησης στις εκστρατείες του στη Γάζα και στον Λίβανο, ακόμη και μετά τη δολοφονία αρκετών ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

Διπλωμάτες λένε ότι το Ισραήλ σκοπεύει να κλειδώσει σε μια ισχυρή θέση πριν αναλάβει μια νέα αμερικανική κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου μεταξύ της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επιτέθηκε στο λιμάνι του Ισραήλ με drones δύο φορές, χτυπώντας «ζωτικούς» στόχους, ωστόσο ο ισραηλινός στρατός είπε ότι αναχαίτισε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από ύδατα κοντά στο Εϊλάτ.

Η Ισλαμική Αντίσταση, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η πολιτοφυλακή Χούτι της Υεμένης και διάφορες σιιτικές μουσουλμανικές ένοπλες ομάδες στο Ιράκ και τη Συρία, γνωστές ως «Άξονας Αντίστασης» στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ, έχουν ορκιστεί να στηρίξουν τους Παλαιστίνιους στον αγώνα τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ