Τούρτα με φρούτα του δάσους και σοκολάτα – Δεν θα μείνει ούτε κουταλιά


Η τούρτα με φρούτα του δάσους και σοκολάτα είναι ένα απόλυτα εντυπωσιακό και γευστικό γλυκό, ιδανικό για ειδικές περιστάσεις ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Ο συνδυασμός της πλούσιας σοκολάτας με την φρεσκάδα και την ελαφρώς ξινή γεύση των φρούτων του δάσους δημιουργεί ένα γλυκό απόλυτα ισορροπημένο, τόσο σε γεύση όσο και σε υφή. Η κρέμα σοκολάτας σε στρώσεις με ζουμερά φρούτα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την γλυκύτητα με την οξύτητα των φρούτων, κάνοντας κάθε μπουκιά αξέχαστη.

Τούρτα με φρούτα του δάσους και σοκολάτα

Υλικά:

Για τη βάση:
  • 200 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη
Για τη γέμιση με φρούτα:
  • 300 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους (φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα, σμέουρα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
Για τη διακόσμηση:
  • Φρέσκα φρούτα του δάσους
  • Τριμμένη σοκολάτα ή σοκολατένιες νιφάδες

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία της βάσης:
    • Θρυμματίστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα μίξερ. Ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώστε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί (διάμετρος 22-24 εκ.). Πατήστε καλά με ένα κουτάλι για να σχηματιστεί η βάση και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 30 λεπτά.
  2. Προετοιμασία της κρέμας σοκολάτας:
    • Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Όταν λιώσει η σοκολάτα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τη βανιλίνη και ανακατέψτε καλά.
  3. Προετοιμασία των φρούτων:
    • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα φρούτα του δάσους με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αφήστε τα για 10-15 λεπτά για να βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Σύνθεση της τούρτας:
    • Απλώστε τα μισά φρούτα του δάσους πάνω από την παγωμένη βάση των μπισκότων. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα σοκολάτας και ισιώστε την επιφάνεια. Τοποθετήστε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  5. Διακόσμηση:
    • Πριν σερβίρετε, διακοσμήστε την τούρτα με τα υπόλοιπα φρούτα του δάσους και τριμμένη σοκολάτα ή σοκολατένιες νιφάδες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ