Ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο: Κατέρρευσε 11ώροφη πολυκατοικία στη Βηρυτό σαν τραπουλόχαρτο [βίντεο]


Μια ισραηλινή πυραυλική επίθεση προκάλεσε την κατάρρευση μιας 11ώροφης πολυκατοικίας στη νότια Βηρυτό, στο Λίβανο, με τους κατοίκους να παρακολουθούν σε σοκ τη στιγμή της καταστροφής. Μέσα σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα, το κτίριο ισοπεδώθηκε, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ, με στόχο να πλήξουν στρατηγικά σημεία του κινήματος.

Εντατικοποίηση των επιθέσεων

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς στα νότια προάστια της Βηρυτού, στοχεύοντας περιοχές όπως η Χαρέτ Χράικ, Λαϊλάκε και Μπουρζ ελ Μπράζνα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε κτίρια και υποδομές. Σύμφωνα με αναφορές, ο βομβαρδισμός σε κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Μπαχμάν προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές, ενώ το νοσοκομείο Ραφίκ Χαρίρι, η μεγαλύτερη δημόσια δομή υγείας της χώρας, δέχτηκε επίσης σοβαρά πλήγματα σε άλλες επιθέσεις.

Επιπτώσεις στις ζωές των πολιτών

Οι εντάσεις έχουν αναγκάσει πάνω από 850.000 πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με το Ισραήλ να επικεντρώνεται στην απομάκρυνση της Χεζμπολάχ από τη μεθοριακή περιοχή. Οι επιθέσεις μέχρι τώρα έχουν προκαλέσει περισσότερους από 1.552 θανάτους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Στόχευση ηγετικών στελεχών

Σημαντικό πλήγμα για τη Χεζμπολάχ ήταν ο θάνατος του Χασέμ Σαφιεντίν, συγγενούς του ηγέτη Χασάν Νασράλα, ο οποίος θεωρούνταν διάδοχός του. Οι ισραηλινές δυνάμεις επιβεβαίωσαν τον θάνατό του, προσθέτοντας περαιτέρω ένταση στις ήδη κλιμακούμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ανθρωπιστική κρίση

Η ένταση των βομβαρδισμών από τις 23 Σεπτεμβρίου έχει οδηγήσει σε σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, με πολλές περιοχές να έχουν αδειάσει από κατοίκους, και τα νοσοκομεία να γεμίζουν με τραυματίες. Η κατάσταση παραμένει αβέβαιη, καθώς οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται, με στόχο να δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας για την επιστροφή των πολιτών στις μεθοριακές περιοχές του Ισραήλ​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ