Μπλίνκεν: Ο θάνατος Σινουάρ αποτελεί «μεγάλη ευκαιρία» για κατάπαυση πυρός στη Γάζα


Ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιεί την ενδέκατη περιοδεία στη Μέση Ανατολή, από τις 07 Οκτωβρίου 2023.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, ανέφερε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ, αποτελεί «μεγάλη ευκαιρία» για να τερματισθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, ενόσω το Ισραήλ πολλαπλασίασε τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο εναντίον της Χεζμπολάχ, συμμάχου του παλαιστινιακού κινήματος.

Ο κ. Μπλίνκεν, επισκεπτόμενος την Ιερουσαλήμ, πίεσε εξάλλου τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να λάβει «επιπρόσθετα μέτρα» ώστε να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια –που ελέγχεται από το Ισραήλ– «στους αμάχους απ’ άκρου σ’ άκρο» του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η ενδέκατη περιοδεία του Άντονι Μπλίνκεν

Ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιεί την ενδέκατη περιοδεία στην Εγγύς Ανατολή από την 7η Οκτωβρίου 2023, όταν και άρχισε ο πόλεμος στο Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς.

«Μπαράζ» βομβαρδισμών από το Ισραήλ

Το ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου, έγιναν τουλάχιστον επτά ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότια προάστια της Βηρυτού, που έχουν εγκαταλειφθεί από τους περισσότερους κατοίκους τους, έναν μήνα αφότου ο πόλεμος εξαπλώθηκε στον Λίβανο, όπου πλέον ο απολογισμός έχει ξεπεράσει τους 1.500 νεκρούς.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είχαν ήδη γίνει αρκετοί βομβαρδισμοί στις συνοικίες αυτές, ανάμεσα σε αυτές και ένας που ισοπέδωσε μία ενδεκαώροφη πολυκατοικία.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ