Μοσχαράκι κατσαρόλας με λαχανικά – Λιώνει στο στόμα


Το μοσχαράκι κατσαρόλας με λαχανικά είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας με φρέσκα λαχανικά, προσφέροντας μια πλούσια και χορταστική γεύση, ιδανική για κάθε εποχή. Είτε για ένα οικογενειακό γεύμα είτε για μια ιδιαίτερη περίσταση, το μοσχαράκι κατσαρόλας θα κερδίσει σίγουρα τις εντυπώσεις.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με λαχανικά – Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλ. ζωμός λαχανικών ή νερό

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το μοσχαράκι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματίσουν.
  3. Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για περίπου 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέστε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, το φύλλο δάφνης, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε και τον ζωμό λαχανικών ή το νερό, ώστε να καλύψετε το κρέας.
  5. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε το μοσχαράκι για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να γίνει τρυφερό.
  6. Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, την πιπεριά και το κολοκύθι. Συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμη 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
  7. Σερβίρετε το μοσχαράκι καυτό, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί ή ρύζι.

Απολαύστε αυτό το παραδοσιακό φαγητό με μια δόση από την ελληνική ύπαιθρο και τις υπέροχες γεύσεις που το χαρακτηρίζουν!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ