Ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς το άγνωστο: Μετρούν δυνάμεις πλειοψηφία και Κασσελάκης


Ξεκινά η προσυνεδριακή διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ

Τις αποφάσεις για την προσυνεδριακή διαδικασία, μέσα σε ένα κλίμα εντελώς τεταμένο και την ώρα που το κόμμα βρίσκεται σε έναν δρόμο που κανείς δεν είναι βέβαιος για το που οδηγεί, έλαβε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕΣ).

Την ίδια στιγμή, ο Κασσελάκης ετοιμάζει «φιέστα» στα νέα, υπερπολυτελή γραφεία που νοίκιασε στον Ταύρο, ετοιμαζόμενος να υποδεχθεί τους «εθελοντές» του, την ώρα που η πλειοψηφία είναι αποφασισμένη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από την απόφαση αποκλεισμού του έκπτωτου προέδρου, επενδύοντας στον «κομματικό πατριωτισμό» των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινάει η προσυνεδριακή διαδικασία

Με τον δρόμο προς το Συνέδριο να μοιάζει ιδιαίτερα δύσβατος, η ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τις αποφάσεις για το πως θα κινηθεί η προσυνεδριακή διαδικασία. Αποφασίστηκε η έκδοση κάρτας μέλους του κόμματος, με ετήσιο ποσό συνδρομής ύψους 20 ευρώ ή εξαμηνιαίου ποσού συνδρομής 10 ευρώ. Μέσα από αυτή την κίνηση, η ΚΟΕΣ ευελπιστεί να κινητοποιήσει τα «πίστα» μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Οι κάτοχοί της Κάρτα Μέλους δεν υποχρεούνται σε καμία άλλη καταβολή συνδρομής, για όσο διαρκεί η Κάρτα μέλους. Επομένως, δεν θα πληρώσουν τα δύο ευρώ που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής συνέδρων, πόσο που θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν όσοι προσέλθουν στη συγκεκριμένη εσωκομματική κάλπη – με εξαίρεση τους άνεργους και όσους/ες ανήκουν σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες.

Οι εκλογές στις οργανώσεις μελών για την ανάδειξη των συνέδρων θα διεξαχθούν στις 2 ή 3 Νοεμβρίου 2024, δηλαδή ορίζεται μόνο μία ημέρα, με αυτοπρόσωπη παρουσία των μελών. Την διενέργεια και την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας έχουν οι οργανώσεις μελών – σε συνεργασία πάντα με την Νομαρχιακή Επιτροπή στην οποία ανήκουν και την Κ.Ο.Ε.Σ η οποία επιλύει ζητήματα που τυχόν θα προκύψουν.

Δικαίωμα ψήφου (εκλέγειν και εκλέγεσθαι), έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και όσοι/ες σύντροφοι/ες έχουν εγγραφεί στις ΟΜ ή στον isyriza μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024.

Παράλληλα, ορίστηκε Eπιτροπή Προσυνεδριακού διαλόγου για την δημοσίευση των παρεμβάσεων των συντρόφων/συντροφισσών στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Η Επιτροπή έχει την ευθύνη για την ενημέρωση και σε καθημερινή βάση, στην ιστοσελίδα του Κόμματος syriza.gr και στο avgi.gr

Κάθε μέλος ή φίλος/η του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δημοσιεύσει ένα άρθρο έως 500 λέξεις που να επικεντρώνεται στα ζητήματα θέσεων και προτάσεων ενόψει του έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ώστε να αναβαθμίζεται και να εμπλουτίζεται ο προσυνεδριακός διάλογος.

«Φιέστα» Κασσελάκη στον Ταύρο

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Στέφανος Κασσελάκης, συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία, γράφοντας για ακόμα μια φορά στα παλιά του τα παπούτσια τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, θα συναντηθεί με τους «εθελοντές» που δήλωσαν διαθεσιμότητα στην ιστοσελίδα του, στα νέα του γραφεία του στον Ταύρο, στην διεύθυνση Κυδωνίων 2-4.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο έκπτωτος πρόεδρος θα γνωρίσει τους «εθελοντές» και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, όπως έχει πράξει και με τα μέλη του κόμματος στα γραφεία της Κουμουνδούρου. Πολιτικό πρόγραμμα, πάντως, δεν θα έχει το «μενού».

Μέχρι τέλους

Και μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να συμπεριφέρεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα, όμως η πλειοψηφία της Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένη να τηρήσει ευλαβικά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και να μην του επιτρέψει να είναι υποψήφιος.

Έχουν, άλλωστε, ξεκαθαρίσει ότι θα κάνουν «ό,τι χρειαστεί» για να «προστατέψουν το σπίτι» τους -όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη- και πως θα «το κόμμα πρέπει να αμυνθεί» απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ από το τον Στέφανο Κασσελάκη.

Με απλά λόγια, δεν σκοπεύουν να ακούσουν τις προτροπές «εχθρών» και «φίλων» ώστε να ξανασκεφτούν την απόφαση τους και να επιτρέψουν στον «υβριστή του κόμματος και του Αλέξη Τσίπρα και εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη» -όπως αποκαλούν τον έκπτωτο πρόεδρο- να είναι ξανά υποψήφιος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ