Κρήτη: Έπεσε φανάρι πάνω σε διάβαση έξω από σχολεία – «Κατά τύχη δεν είχαμε θύματα»


Στις εικόνες που ακολουθούν είναι εμφανής η διάβρωση του φαναριού

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου στα Χανιά Κρήτης, όταν ένα φανάρι έπεσε στη μέση του δρόμου, πάνω σε διάβαση.

Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Κ. Παλαμά, ενώ πολλοί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του 2ου ΓΕΛ και του 3ου Γυμνασίου Χανίων στην Κρήτη πήγαιναν στα σχολεία τους.

«Κατά τύχη δεν είχαμε θύματα αυτή τη φορά, πριν δύο χρόνια είχαν αντικαταστήσει το αριστερό φανάρι, όχι όμως και αυτό στη δεξιά πλευρά του δρόμου που ήταν σκουριασμένο. Την ώρα που έγινε το περιστατικό κατά τύχη είχα φύγει από τη μέση της διάβασης. Ή εγώ ή κάποιο παιδί… σήμερα θα θρηνούσαμε. Πρέπει οπωσδήποτε οι αρμόδιοι να κοιτάξουν προπάντων τα σχολεία, μέσα και έξω. Και τις διαβάσεις και τα φανάρια. Το σταυρό μου κάνω που και εγώ και τα παιδιά είμαστε ζωντανοί», δήλωσε η σχολική τροχονόμος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, Ευαγγελία Καραθανάση.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες του Creta24, είναι εμφανής η διάβρωση που έχει υποστεί ο στύλος του φαναριού στη βάση του. «Μας ειδοποίησαν το πρωί ότι έπεσε το συγκεκριμένο φανάρι, Πήγε αμέσως το συνεργείο. Θα έχει αντικατασταθεί μέχρι το μεσημέρι. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι πέρασε κάποιο όχημα και το ”βρήκε” ψηλά, δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε αλλιώς» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Χανίων.

«Αυτό που κάνουμε τώρα από την Τεχνική Υπηρεσία είναι να αντικαθιστούμε όλα τα φανάρια που έχουν σιδερένιους σωλήνες με γαλβανιζέ, για να μην δημιουργούνται προβλήματα διάβρωσης. Στο συγκεκριμένο σημείο είχαν γίνει αλλαγές σε φανάρια. Στο συγκεκριμένο θεωρήσαμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, άρα αυτό που φανταζόμαστε και αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι κάποιο όχημα πρέπει να ”βρήκε” το φανάρι και αυτό να έπεσε λίγο αργότερα» είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. «Χθες είχαμε ένα τροχαίο στην Κοραή που έπεσαν κάποιες πινακίδες, συνεχώς γίνονται τέτοια περιστατικά. Προσπαθούμε να τα επιδιορθώνουμε άμεσα», κατέληξε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ