Μαρμελάδα μήλο με πλούσιο άρωμα κανέλας


Η μαρμελάδα μήλο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τις γεύσεις του φθινοπώρου. Με τη γλυκύτητα των φρέσκων μήλων και τα αρώματα κανέλας και λεμονιού, αυτή η μαρμελάδα μπορεί να απογειώσει το πρωινό σας ή να συνοδεύσει τέλεια τα γλυκά σας. Είναι εύκολη στην παρασκευή και γεμάτη φθινοπωρινά αρώματα, καθιστώντας την ιδανική για να αποθηκεύσετε γεύσεις της εποχής για όλο τον χρόνο.

Συνταγή για μαρμελάδα μήλο

Υλικά:

  • 1 κιλό μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε τα κομμένα μήλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
  2. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε την κανέλα και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να αποκτήσει την υφή μαρμελάδας που επιθυμείτε.
  4. Όταν είναι έτοιμη, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο.
  5. Αποθηκεύστε τη σε αποστειρωμένα βάζα* και αφήστε την να κρυώσει εντελώς πριν κλείσετε τα καπάκια.

Η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα

Η αποστείρωση των βάζων είναι σημαντική για να διατηρηθεί η μαρμελάδα φρέσκια και ασφαλής για κατανάλωση χωρίς να μουχλιάσει.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για την αποστείρωση:

Οδηγίες αποστείρωσης βάζων

  1. Πλύσιμο βάζων και καπακιών: Πλύνετε καλά τα βάζα και τα καπάκια με ζεστό νερό και σαπούνι. Ξεπλύνετε τα καλά για να μην υπάρχουν υπολείμματα σαπουνιού.
  2. Τοποθέτηση στον φούρνο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 120°C (250°F). Τοποθετήστε τα βάζα, χωρίς τα καπάκια, σε ένα ταψί και βάλτε τα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα αποστειρωθούν πλήρως.
  3. Βράσιμο των καπακιών: Βάλτε τα καπάκια σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε τα να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Αφήστε τα στο καυτό νερό μέχρι να τα χρειαστείτε.
  4. Χρήση των βάζων: Βγάλτε τα βάζα από τον φούρνο με προσοχή χρησιμοποιώντας γάντια ή πιάστρες για να μην καείτε. Γεμίστε τα αμέσως με την καυτή μαρμελάδα, αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό από το χείλος του βάζου. Σφίξτε καλά τα καπάκια όσο τα βάζα είναι ακόμα ζεστά.
  5. Ψύξη και έλεγχος: Αφήστε τα βάζα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσουν, ελέγξτε αν τα καπάκια έχουν «ρουφήξει» προς τα μέσα, κάτι που δείχνει ότι το βάζο είναι καλά κλεισμένο.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μαρμελάδες σας θα παραμείνουν ασφαλείς και φρέσκες για πολλούς μήνες!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ