Αχνιστή σούπα λαχανικών για τα πρώτα κρύα του χειμώνα


Μια ζεστή σούπα είναι πάντα ευπρόσδεκτη στα πρώτα κρύα. Αυτή η χορταστική συνταγή συνδυάζει λαχανικά, αρωματικά βότανα και μια νότα φρεσκάδας που θα ζεστάνει το σώμα και την ψυχή σας. Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και με υλικά που συνήθως βρίσκονται σε κάθε κουζίνα.

Συνταγή για την αχνιστή σούπα λαχανικών

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κολοκύθα (500 γρ.), κομμένη σε κύβους
  • 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίξτε τα καρότα, τις πατάτες και την κολοκύθα και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε το ζωμό και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  5. Προεραιτικά με ένα ραβδομπλέντερ, πολτοποιήστε τη σούπα μέχρι να γίνει κρεμώδης.
  6. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ