Μια ζεστή σούπα είναι πάντα ευπρόσδεκτη στα πρώτα κρύα. Αυτή η χορταστική συνταγή συνδυάζει λαχανικά, αρωματικά βότανα και μια νότα φρεσκάδας που θα ζεστάνει το σώμα και την ψυχή σας. Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και με υλικά που συνήθως βρίσκονται σε κάθε κουζίνα.
Συνταγή για την αχνιστή σούπα λαχανικών
Υλικά:
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
- 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κολοκύθα (500 γρ.), κομμένη σε κύβους
- 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξτε τα καρότα, τις πατάτες και την κολοκύθα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το ζωμό και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
- Προεραιτικά με ένα ραβδομπλέντερ, πολτοποιήστε τη σούπα μέχρι να γίνει κρεμώδης.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και σερβίρετε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!