Γονείς ανακάλυψαν τη μυστική διαδικτυακή ζωή του 25χρονου γιου τους, αφού πέθανε


Η πρώτη φορά που έμαθαν για τη μυστική ζωή του γιου τους ήταν μετά την ανακοίνωση του θανάτου του στο διαδικτυακό του ιστολόγιο

Ο Mats Steen έπασχε από μια μυϊκή ασθένεια που τον κράτησε περιορισμένο στο διαμέρισμά του – αλλά μετά το θάνατό του σε ηλικία 25 ετών οι γονείς του ανακάλυψαν τη μυστική διαδικτυακή του ζωή που τον γέμιζε χαρά.

Οι γονείς του Trude και Robert Steen, και η αδελφή του Mia, γνώριζαν ότι ο Mats περνούσε ώρες στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό για να προσαρμόζεται στην αναπηρία του.

Αλλά μέχρι το θάνατό του, η μαμά και ο μπαμπάς του πίστευαν ότι η ζωή του ήταν δυστυχώς μοναχική. Λίγο μετά το θάνατό του άρχισαν να λαμβάνουν εκατοντάδες e-mails από αγνώστους που έδειχναν να τον γνωρίζουν εξαιρετικά καλά.

Η οικογένεια έμαθε πώς ο γιος τους είχε βρει φιλίες, ακόμη και ειδύλλια ανάμεσα στην κοινότητα των παιχνιδιών.

Ο Mats ζούσε με μια γενετική πάθηση που εμποδίζει την ικανότητά του να κινείται και να αναπνέει, γνωστή ως Μυϊκή δυστροφία Ντουσέν.

anaphria.jpg

Η πρώτη φορά που έμαθαν για τη μυστική ζωή του γιου τους ήταν μετά την ανακοίνωση του θανάτου του στο διαδικτυακό του ιστολόγιο, στο οποίο υπήρχε μια διεύθυνση e-mail για να επικοινωνήσουν οι χρήστες με την οικογένεια.

Οι γονείς και η αδελφή του Mats περίμεναν κάποιες απαντήσεις, αλλά δεν ήταν προετοιμασμένοι για την πραγματικότητα, καθώς κατακλύστηκαν από εκατοντάδες αγνώστους που έγραφαν για τη θλίψη τους που πέθανε ο Mats, επίσης γνωστός ως Ibelin Redmoore στο διαδίκτυο.

Ως Redmoore, ο Mats ήταν φανατικός παίκτης του World of Warcraft, ενός διαδικτυακού παιχνιδιού.

Ο Redmoore ήταν ένας ηρωικός ευγενής και φονιάς τεράτων με τον Mats να ελέγχει κάθε του κίνηση, και όλα αυτά ενώ καθόταν μόνος του σε ένα διαμέρισμα πάνω από τους γονείς του στο Όσλο.

world-of-warcraft-xarakthras.jpg

Μέσω της πλατφόρμας παιχνιδιών είχε καταφέρει να δημιουργήσει σημαντικές φιλίες, ακόμη και ρομαντικές σχέσεις.

Ο ίδιος είχε δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο από φίλους με τα χρόνια και είχε γίνει γνωστός για την καλοσύνη και την ενσυναίσθησή του.

Όπως πολλοί γονείς, ο Robert και η Trude είχαν πραγματικά αποθαρρύνει τον Mats από το να περνάει πολύ χρόνο στο διαδίκτυο και του πρότειναν να προσπαθήσει να καλλιεργήσει σχέσεις στον πραγματικό κόσμο.

«Πιστεύαμε ότι ζούσε, για πολλούς λόγους, μια χαμένη ζωή. Και μετά ακούμε αυτές τις ιστορίες που μας λένε ακριβώς το αντίθετο», ξεκίνησε ο Robert.

«Το θλιβερό είναι ότι καταδικάζαμε πολύ έντονα τον χρόνο που περνούσε σε αυτόν τον κόσμο, και αυτή η κατάκριση στηριζόταν σε μια ανάλυση μόλις πέντε λεπτών», δήλωσε ο Robert στον Independent.

«Κάναμε όλα όσα έπρεπε και ήμασταν πολύ παρόντες στη ζωή των παιδιών μας. Με μια εξαίρεση – και αυτή είναι το ψηφιακό κομμάτι της ζωής τους».

Η απίστευτη διπλή ζωή που ζούσε ο Mats έχει εξερευνηθεί σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix, «The Remarkable Life of Ibelin», που βγήκε τον Μάρτιο.

Η ταινία περιγράφει πώς το διαδικτυακό παιχνίδι μπορεί να είναι μια «πύλη» σε έναν άλλο κόσμο– έναν κόσμο φιλίας και ρομαντισμού και μπορεί να προσφέρει κάτι σαν μια απόδραση σε όσους έχουν βαριά αναπηρία.

«Στη Σκανδιναβία, τουλάχιστον, αισθανόμαστε ότι γινόμαστε όλο και πιο απομονωμένοι. Ο καθένας φροντίζει τον εαυτό του και τις δικές του δουλειές- έχουμε γίνει εξαιρετικά ατομικιστές, επικεντρωμένοι στα δικά μας πράγματα», δήλωσε ο Robert.

«Ο Mats, στην κατάστασή του, μπόρεσε να βοηθήσει τόσους πολλούς ανθρώπους χωρίς να μπορεί να κουνήσει τίποτα άλλο πέρα από τα δάχτυλά του. Φανταστείτε τι μπορούμε να κάνουμε οι υπόλοιποι».

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει έναν κόσμο όπου τα διαδικτυακά παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν χώρο ευκαιριών για τους παίκτες με αναπηρία.

Χρησιμοποιώντας το αρχείο του παιχνιδιού «World of Warcraft» στο οποίο υπάρχουν καταγεγραμμένες χιλιάδες αλληλεπιδράσεις μεταξύ του Mats και των φίλων του, η ταινία αναπαριστά την ψηφιακή ζωή του, χρησιμοποιώντας κινούμενα σχέδια στο στυλ του παιχνιδιού και ηθοποιούς που λένε αυτά που έχει πει.

Με πληροφορίες από Daily Mail


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ