«Νέες ιδέες» από την ισραηλινή κυβέρνηση για την απελευθέρωση των ομήρων


Για το θέμα των ομήρων και του νέου γύρου προσπαθειών για απελευθέρωσή τους, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις πριν από το απαντητικό χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν

Μέχρι τα ξημερώματα συνεδρίαζε το υπουργικό Συμβούλιο στο Ισραήλ για τις τελευταίες προετοιμασίες πριν χτυπήσει το Ιράν. Ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews Κωστής Κωνσταντίνου μεταδίδει ότι ο Βενιαμίν Νετανιάχου, φώναξε τους υπουργούς και τους επιτελείς του Στρατού και των μυστικών υπηρεσιών στη βάση Κιριά στο Τελ Αβίβ, «όχι όλους μαζί αλλά σε μικρές ομάδες των 5-6 ατόμων και συζητούσε με αυτά τα σχήματα μέχρι τις τρεις περίπου το πρωί».

Δεν ήταν απλώς το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας αλλά το σύστημα ασφάλειας του Ισραήλ σε διαφορετικές συνθέσεις, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, επισημαίνεται.

Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Νετανιάχου δήλωσε ότι εξετάστηκαν «νέες ιδέες» και το κατά πόσον αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια πρόταση για απελευθέρωση των ομήρων. Ωστόσο διατυπώνεται η εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις πριν από το απαντητικό χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν.

Βέβαιο είναι πως το ζήτημα των ομήρων συζητήθηκε όχι σε ένα αλλά σε κάποια από τα σχήματα και το πώς το Ισραήλ θα εκμεταλλευθεί το ζήτημα της σορού του Σινουάρ στη διαπραγμαύτευση για την επιστροφή τους.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Shin Bet, της εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, Ρόνεν Μπαρ ταξίδεψε στο Κάιρο όπου συνάντησε το νέο αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου, με κύριο θέμα το ζήτημα των ομήρων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ