Τα προβλήματα της Ηλείας στο επίκεντρο της επίσκεψης του Σωκράτη Φάμελλου στον Πύργο


Την πόλη του Πύργου επισκέφθηκε το Σάββατο 19/10 ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος. Πρώτος σταθμός ήταν το Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

Εκεί συζητήθηκε το κρίσιμο θέμα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των δήμων που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως επίσης και το πρόβλημα της υπερχρέωσης των ΔΕΥΑ από το ενεργειακό κόστος και το σχέδιο συνένωσης και ιδιωτικοποίησης τους από την κυβέρνηση. Επίσης, έγινε συζήτηση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, για το μεγάλο πρόβλημα του κλεισίματος πανεπιστημιακών τμημάτων στην πόλη του Πύργου, για την υποστελέχωση του νοσοκομείου της πόλης και για το σοβαρότατο θέμα της μείωσης του πληθυσμού και της ερήμωσης της υπαίθρου στους ημιορεινούς και ορεινούς οικισμούς της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Στάθης Καννής και οι αντιδήμαρχοι Νώντας Κυριαζής, Αλέκος Γαλανόπουλος, Βασίλης Παναγόπουλος, Δημήτρης Τζουανόπουλος και Βασίλης Φάμελλος. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε την τοπική αγορά, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανό, τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Βασίλη Καρνάρη και από στελέχη του κόμματος, και συνομίλησε σε πολύ καλό κλίμα με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Πύργου.

Επίσης, είχε συνάντηση τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλία Ξανθούλη και τη γραμματέα Έφη Σπηλιοπούλου. Από τους εκπροσώπους του Συλλόγου κατατέθηκε η αγωνία του εμπορικού κόσμου της περιοχής, η οποία ήταν εμφανής και εξαιτίας των πολλών κλειστών εμπορικών καταστημάτων. Ο βασικός προβληματισμός είχε να κάνει με τη χαμηλή αγοραστική δύναμη των πολιτών, κάτι που έχει σοβαρότατες αρνητικές επιπτώσεις σε σε όλα τα εμπορικά επαγγέλματα και καταστήματα. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο café Living στην πλατεία Αυγερινού.

«Δεν θέλω να μας υποστηρίξετε μόνο για να είμαστε “οι καλοί γκρινιάρηδες”. Θέλω να μας υποστηρίξετε για να είμαστε ο πυλώνας μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Σε αυτό σας καλώ. Γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη. Όχι μόνο για να κάνουμε αντιπολίτευση και να αποκαλύπτουμε αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Ξέρετε ότι δείξαμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα πως μπορούμε να βρούμε τι κρύβεται πίσω από τις πολιτικές και να εκθέσουμε και την κυβέρνηση. Όμως εμείς θέλουμε να αποτελέσουμε και τον πυλώνα μίας δίκαιης και σοβαρής κυβέρνησης. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει πρώτα απ’ όλα να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σοβαρότητα. Και πρέπει να απολογηθούμε γιατί το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σοβαρότητα, επάρκεια, ενιαίο λόγο και αξιοπιστία. Αυτή η πορεία πρέπει να σταματήσει» είπε μεταξύ άλλων. Τέλος, ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε στο Olympia Forum και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μικελόπουλο. «Η Ελλάδα δυστυχώς σήμερα με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει αυτό που της αξίζει. Ξέρετε ποιοι έχουν αυτό που διεκδικούν; Τέσσερις τράπεζες, δύο διϋλιστήρια, μερικές εταιρείες ρεύματος… Αυτά αν τα αθροίσετε, είναι μερικά δισεκατομμύρια που λείπουν από τους δήμους και από την αγορά και τα νοικοκυριά» τόνισε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ