Επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ: Στόχος η κατοικία Νετανιάχου και πυραυλικά χτυπήματα στη Χάιφα


Η ένταση στο βόρειο Ισραήλ κλιμακώθηκε καθώς η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με drones και πυραύλους, στοχεύοντας μεταξύ άλλων την κατοικία του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια. Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, με τον Νετανιάχου και τη σύζυγό του να βρίσκονται εκτός περιοχής εκείνη την ώρα. Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα, ενώ αναφέρθηκαν υλικές ζημιές σε κτίρια της περιοχής.

Ρουκέτες στη Χάιφα και σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε τρία drones από τον Λίβανο, με το ένα να χτυπά στην πόλη της Καισάρειας. Το Ισραήλ ανέφερε ζημιές σε ένα κτίριο, ενώ τα υπόλοιπα drones αναχαιτίστηκαν. Παράλληλα, εκτοξεύτηκε πύραυλος προς την περιοχή της Χάιφα, προκαλώντας την ενεργοποίηση των σειρήνων. Ο πύραυλος έπεσε σε ανοιχτή περιοχή χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς.

Σειρήνες και συναγερμοί

Οι προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν σε πολλές βόρειες περιοχές και το Τελ Αβίβ, όπως στο Γκλίλοτ, όπου βρίσκεται μεγάλη βάση πληροφοριών του IDF και τα κεντρικά της Mossad. Ωστόσο, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) απέκλεισαν την περίπτωση επιπρόσθετων επιθέσεων με drones στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τις επιθέσεις.

Αυτή η σειρά επιθέσεων καταδεικνύει την αυξημένη ένταση μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, με αμφότερες τις πλευρές να ανταλλάσσουν πυρά και προειδοποιήσεις για κλιμάκωση της σύγκρουσης​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ