Γιαχία Σινουάρ: Δολοφονήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι – Τι έδειξε η νεκροψία


Ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, βρέθηκε νεκρός μετά από επιχείρηση του Ισραήλ στην περιοχή Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με την έκθεση των Ισραηλινών ιατροδικαστών, ο Σινουάρ υπέστη μοιραίο τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι. Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια επιδρομής από τις Ισραηλινές Δυνάμεις, κατά την οποία εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος σε κατεστραμμένο κτίριο.

Ο τραυματισμός στο δεξί χέρι και η μοιραία κατάληξη

Πριν από τον θάνατό του, ο Σινουάρ τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ισραηλινούς στρατιώτες. Ο ίδιος προσπάθησε να περιορίσει την αιμορραγία χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό καλώδιο, ωστόσο το τραύμα ήταν πολύ σοβαρό. Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής ομάδας του Ισραήλ, Τσεν Κούγκελ, ανέφερε ότι η ζημιά στο μπράτσο του ήταν εκτεταμένη.

Μυστήριο γύρω από τον θανάσιμο πυροβολισμό

Η έρευνα των ισραηλινών αρχών δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποιος έριξε την χαριστική βολή ή ποιο όπλο χρησιμοποιήθηκε. Το ακριβές χρονικό σημείο της θανατηφόρας βολής παραμένει άγνωστο, γεγονός που ενισχύει την ασάφεια γύρω από το συμβάν. Σύμφωνα με τον Ισραηλινό εκπρόσωπο Ντάνιελ Χαγκάρι, οι δυνάμεις επιχειρούσαν στην περιοχή της Ράφα μετά από πληροφορίες για παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς.

Ταυτοποίηση μέσω DNA

Οι ισραηλινές δυνάμεις επιβεβαίωσαν την ταυτότητα του Σινουάρ με τεστ DNA, αφαιρώντας ένα δάχτυλο από τη σορό του για ταυτοποίηση. Ο ηγέτης της Χαμάς βρέθηκε με ένα πιστόλι και 40.000 σεκέλ (περίπου 10.000 δολάρια), ενισχύοντας την υπόθεση ότι ήταν προετοιμασμένος για διαφυγή ή άμυνα.

Διπλό πλήγμα για τη Χαμάς

Ο θάνατος του Σινουάρ αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη Χαμάς, καθώς πρόκειται για ένα από τα κορυφαία στελέχη της οργάνωσης, γνωστό για τη σκληρή του στάση και την ενεργή του συμμετοχή σε επιχειρήσεις και στρατηγικές της Χαμάς​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ