Ιαπωνια: Συνελήφθη άνδρας που πέταγε μολότοφ στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος


Ο ύποπτος, που πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 40, νωρίτερα προσπάθησε επίσης να οδηγήσει το αυτοκίνητό του στον χώρο του γραφείου του Ιάπωνα Πρωθυπουργού

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Τόκιο, καθώς πέταξε αρκετές βόμβες μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Ιαπωνίας, σήμερα, Σάββατο, ανέφεραν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από τις γενικές εκλογές.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK ανέφερε ότι πέντε ή έξι αντικείμενα που έμοιαζαν με βόμβες μολότοφ χτύπησαν ένα όχημα των ΜΑΤ, αλλά η φωτιά έσβησε σύντομα και κανείς δεν τραυματίστηκε. Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αμέσως τις αναφορές στο AFP και στο AP, σημειώνοντας ότι το θέμα βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.

Ο ύποπτος, που πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 40, νωρίτερα προσπάθησε επίσης να οδηγήσει το αυτοκίνητό του στον χώρο του πρωθυπουργικού γραφείου, αλλά τον εμπόδισε ένας φράχτης, ανέφερε ο NHK.

Στη συνέχεια φέρεται να προσπάθησε να πετάξει κάτι που φαινόταν να είναι βόμβα καπνού, αλλά τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο και τον συνέλαβαν.

Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για παρεμπόδιση της δημόσιας τάξης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που επικαλούνται την αστυνομία.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν αρκετές δεξαμενές πολυαιθυλενίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun και άλλα μέσα ενημέρωσης. Το κίνητρό του για την επίθεση δεν ήταν άμεσα σαφές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ