Ανάκληση αποξηραμένων βερίκοκων από τον ΕΦΕΤ λόγω διοξειδίου του θείου


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προχώρησε σε άμεση ανάκληση αποξηραμένων βερίκοκων από την αγορά, καθώς διαπιστώθηκε ότι περιέχουν διοξείδιο του θείου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο. Το συγκεκριμένο προϊόν, με την εμπορική ονομασία BALLY NUTS, συσκευάζεται από την επιχείρηση Κ.Μ. Μπαλαμούτσος Ι.Κ.Ε. και προέρχεται από την Τουρκία. Η συσκευασία είναι 250 γραμμαρίων, με ημερομηνία συσκευασίας 28/08/2024 και ανάλωση έως 28/08/2025.

Ενέργειες του ΕΦΕΤ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διενήργησε δειγματοληψία του προϊόντος και οι εργαστηριακές εξετάσεις, που πραγματοποιήθηκαν από τη Χημική Υπηρεσία Καβάλας του Γενικού Χημείου του Κράτους, έδειξαν ότι η συγκέντρωση του διοξειδίου του θείου υπερβαίνει τα όρια ασφαλείας. Ως αποτέλεσμα, ο ΕΦΕΤ απαιτεί την άμεση απόσυρση της παρτίδας από την αγορά και καλεί τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το προϊόν.

Προειδοποίηση προς καταναλωτές

Ο ΕΦΕΤ τονίζει ότι το διοξείδιο του θείου, αν και χρησιμοποιείται ως συντηρητικό σε αποξηραμένα φρούτα, μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, ιδιαίτερα σε άτομα με άσθμα. Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν καλούνται να το επιστρέψουν και να αποφεύγουν την κατανάλωσή του.

Η ανάκληση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος επισήμων ελέγχων για την ασφάλεια των τροφίμων​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ