Οι κάτοικοι του Shropshire, αυτής της ομιχλώδους και μυστηριακής περιοχής στα κεντρικοδυτικά της Αγγλίας, είχαν πολλές ιστορίες να διηγηθούν σχετικά με το φάντασμα της Λευκής Λαίδης Pigott.
Το φάντασμα τούτο, της πολυθρύλητης Λευκής Λαίδης Pigott, συνήθιζε να κάνει τις εμφανίσεις του κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Μάλιστα, το 1932 ένας ποδηλάτης που διερχόταν από το μονοπάτι πλάι στη λίμνη της περιοχής, αλλά και ένας συγγραφέας, έτυχε να το δουν με τα μάτια τους.
Ο συγγραφέας είχε δηλώσει:
«Ξάφνου, είδα μια άμορφη, ολόλευκη στήλη, που μέσα σε λίγα λεπτά απέκτησε τη σιλουέτα ενός γυναικείου σώματος, να ξεπροβάλει νωχελικά μέσα από τα νερά της λίμνης της έπαυλης Chetwynd, που κάποτε ανήκε στην πλούσια οικογένεια Pigott. Το θέαμα ήταν αναπάντεχο, φρικιαστικό!»
Η τραγική ιστορία του φαντάσματος της Λευκής Λαίδης Pigott είχε ως εξής:
Ο άρχοντας Pigott, ευκατάστατος ευγενής και μεγαλογαιοκτήμονας του Shropshire, ανέμενε στο πολυτελές γραφείο της έπαυλής του να του ανακοινωθούν τα νέα σχετικά με τον τοκετό της συζύγου του.
Κάποια στιγμή, ο ιατρός του αναγγέλλει ότι η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη για την επίτοκη και ότι δεν μπορούσε να σώσει και το μωρό και τη μητέρα του.
Τότε, ο άρχοντας Pigott, δίχως να διστάσει, είπε απαθέστατα: «Κόψε τη ρίζα για να σωθεί το κλαδί», εννοώντας «σώσε το παιδί και άσε τη μητέρα του να πεθάνει».
Η ετοιμόγεννη γυναίκα, που πληροφορήθηκε τα λεγόμενα του συζύγου της, καταπικράθηκε και σπάραξε στο κλάμα. Τελικά, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ευσυνείδητου ιατρού, μητέρα και βρέφος βρήκαν τον θάνατο.
Από τότε, το φάντασμα της Λαίδης Pigott εμφανίζεται πάντοτε ντυμένη στα λευκά κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, στην επέτειο δηλαδή του θανάτου του δικού της και του μωρού της, ίσως, όπως έλεγαν οι κάτοικοι του Shropshire, για να τιμωρήσει την αδιαφορία του συζύγου της.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 27/12/1933