Κανελόνια με πλούσια γέμιση σπανάκι


Τα κανελόνια με γέμιση σπανάκι είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας που συνδυάζει τις γεύσεις του φρέσκου σπανακιού και του κρεμώδους τυριού σε μια τραγανή και χρυσαφένια κρούστα. Είναι ένα ιδανικό πιάτο για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή μια ιδιαίτερη περίσταση, καθώς η ελαφριά υφή του σπανακιού μαζί με τα πλούσια αρώματα του τυριού δημιουργούν ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα. Ακολουθεί η συνταγή για αυτά τα λαχταριστά κανελόνια!

Συνταγή για κανελόνια με γέμιση σπανάκι

Υλικά:

  • 12 κανελόνια
  • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 250 γρ. ρικότα ή φέτα
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 500 ml σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία του σπανακιού: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  2. Προετοιμασία της γέμισης: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα ή τη φέτα, το αυγό, την παρμεζάνα, το μαγειρεμένο σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο αν χρησιμοποιείτε.
  3. Γέμισμα κανελονιών: Γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα σπανακιού και τυριού χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι ή σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  4. Συναρμολόγηση: Απλώστε λίγη σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα κανελόνια σε σειρά. Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
  5. Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να χρυσαφίσει η μοτσαρέλα.
  6. Σερβίρισμα: Αφήστε τα κανελόνια να κρυώσουν για λίγα λεπτά και σερβίρετε ζεστά, με μια φρέσκια σαλάτα στο πλάι.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ