Χανιά: Αναβιώνει σήμερα στο Εφετείο η στυγερή δολοφονία της Suzanne Eaton


«Θέλω να σιγουρευτώ ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αποτρέψει κάτι τέτοιο στο μέλλον» λέει η αδερφή του θύματος

Μνήμες από την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον αναμένεται να ξυπνήσουν σήμερα καθώς εκδικάζεται η υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτη.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί ήδη πολλές φορές ενώ στο εδώλιο θα καθίσει ο 33χρονος, σήμερα Χανιώτης καθ’ ομολογία δράστης.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο δράστης είχε κριθεί ένοχος τόσο για την δολοφονία όσο και για τον βιασμό της άτυχης βιολόγου.

Πιο συγκεκριμένα, ο 33χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και σε 13 χρόνια ποινή κάθειρξης για τον βιασμό.

Όπως αναφέρει το flashews.gr, στο εφετείο βρέθηκαν σήμερα και συγγενικά πρόσωπα του θύματος, τα οποία είχαν κληθεί να παρευρεθούν στην πόλη και στο παρελθόν, ωστόσο κατόπιν αναβολών, ειδοποιήθηκαν να μην ταξιδέψουν στα Χανιά.

Η αδερφή του θύματος Τζούλι, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεση με τρεμάμενη φωνή σε δηλώσεις της είπε ότι: «Είναι πολύ δύσκολο να είμαι εδώ σήμερα. Θέλω να γνωρίζουν όλοι τι υπέροχος άνθρωπος ήταν η αδελφή μου και πόσο τραγική ήταν η απώλεια της για την οικογένεια μας. Βρίσκομαι εδώ σήμερα γιατί θελω να σιγουρευτω ότι το σύστημα δικαιοσύνης της Ελλαδας θα λειτουργήσει, αποτρέποντας κάτι τέτοιο από το να συμβεί σε κάποιον άλλον στο μέλλον. Θελω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που, όταν η οικογένειά μου έμαθε ότι η αδερφή μου αγνοείται, η κοινότητας σας μας βοήθησε παρα πολύ, έστειλε σκύλους και ελικόπτερα και εκτιμούμε παρα πολύ αυτήν την καλοσύνη από την κοινότητας σας. Είναι πολύ δύσκολο που βρίσκομαι εδώ σημερα, έχω τοσες πολλές αναμνήσεις που είναι δύσκολο να θυμάμαι».

oikogenia-eaton.jpg

Η συνήγορος της οικογένειας κ. Πανταζή στις δηλώσεις της μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: «Θέλουμε ένα αποτέλεσμα από αυτή τη δίκη που να είμαστε εξασφαλισμένοι ότι δεν θα επιστρέψει στην κοινωνία. Αυτός ο άνθρωπος έχει μια πολύ ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ποτέ δεν έχει μεταμελήσει για αυτή του την πράξη και δεν έχει ζητήσει ποτέ μια ειλικρινή συγγνώμη. Είμαστε εδώ να δούμε αν θα το πράξει σήμερα. Σε κάθε περίπτωση η οικογένεια με πολύ αξιοπρέπεια έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και περιμένουμε την τελική απόφαση για να διακαιοθει η μνήμη της suzane ως μαμάς ως επιστημόνισσας και ως μιας καταπληκτικής συζύγου».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ