Χανιά: Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη για τη δολοφονία της Suzanne Eaton


Ξεκινά, το πρωί της Πέμπτης (17/10), η δίκη στο Εφετείο Χανίων για τη άγρια δολοφονία και τον βιασμό της Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, έγκλημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2019.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό, θα πραγματοποιηθεί στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, με τον 32χρονο δολοφόνο να δικάζεται για ανθρωποκτονία με πρόθεση, βιασμό και παράνομη οπλοκατοχή.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, το παρών στο Εφετείο θα δώσουν και συγγενικά πρόσωπα του θύματος, τα οποία είχαν κληθεί να παρευρεθούν στην πόλη και στο παρελθόν, ωστόσο κατόπιν αναβολών, ειδοποιήθηκαν να μην ταξιδέψουν στα Χανιά

Ο κατηγορούμενος πρωτόδικα είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για διάπραξη ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά πλειοψηφία (6-1) ένοχος για τον βιασμό της 60χρονης Suzanne Eaton.

Το χρονικό

Οι λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση και από τον τρόπο που αφαίρεσε ο 32χρονος τη ζωή της Αμερικανίδας βιολόγου, εξακολουθούν να σοκάρουν.

Ο 32χρονος, πατέρας δύο παιδιών, είδε τυχαία την 60χρονη να κάνει τζόγκινγκ στον δρόμο που οδηγεί στο μνημείο των Ευελπίδων στο Κολυμπάρι και σύμφωνα με την κατάθεσή του στην αστυνομία όταν την είδε «ερεθίστηκε». Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται επίσης να είπε ότι κάποιες φορές τον πιάνει κάτι και θέλει να κάνει κακό.

Ο δράστης χτύπησε με το αυτοκίνητό του, το θύμα, πάνω από μια φορά, για να την ακινητοποιήσει. Κατέβηκε την άρπαξε και την έκλεισε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του για να την οδηγήσει σε άλλη τοποθεσία με σεξουαλικό σκοπό. Η Suzanne Eaton φέρεται να αντιστάθηκε και να φωνάζει βοήθεια με αποτέλεσμα ο 32χρονος να την πνίξει με τα χέρια του.

Αμέσως μετά για να καλύψει τα ίχνη του εγκλήματος τη μετέφερε στη σπηλιά που βρίσκεται στο Μάλεμε, την οποία γνώριζε πολύ καλά.

Τα στοιχεία που τον πρόδωσαν

Μια κάμερα ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέγραψε το αυτοκίνητο του δολοφόνου να κινείται στην περιοχή του πρώην γερμανικού καταφυγίου. Ο ίδιος όταν οδηγήθηκε στις αρχές για ανάκριση ανέφερε ότι είχε πάνω από μήνα να πάει στην περιοχή. Η αντίφαση αυτή ήταν καθοριστική.

Τέλος μια πληροφορία για κάποιο περιστατικό στο παρελθόν που δεν έφτασε όμως ποτέ να καταγγελθεί στην αστυνομία, σκιαγράφησε περισσότερο το προφίλ του.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν ένας από τους λίγους που ήξεραν πολύ καλά τη δαιδαλώδη σπηλιά έστρεψαν την έρευνα σε αυτόν.

Η αστυνομία και με στοιχεία που είχε στη διάθεσή της, οδήγησε τον δράστη σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα ο τελευταίος να παραδεχτεί και να ομολογήσει ότι ήταν αυτός που διέπραξε το έγκλημα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ