Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία – Κατέρρευσαν κτίρια


Σεισμός μεγέθους 6.1 Ρίχτερ έπληξε την ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Το επίκεντρο είναι στην πόλη Καλέ (Μαλάτεια) και το εστιακό βάθος 10 χλμ.

Όπως αναφέρει η hurriyet, o εν λόγω σεισμός έγινε αισθητός στην Ανατολική Ανατολία, τη Νοτιοανατολική Ανατολία και την Κεντρική Ανατολία.

 

Κατέρρευσαν κτίρια

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρεις καταρρεύσεις κτηρίων στις επαρχίες Έλαζιγ, Μαλάτια και Σανλίουρφα. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι ομάδες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων κάνουν επιτόπιες έρευνες στην περιοχή μετά το σεισμό.

 

«Ενδεχομένως να υπάρχουν καταρρεύσεις κτιρίων»

Οι επιπτώσεις του σεισμού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Ωστόσο, όπως επεσήμανε στο Mega ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν καταρρεύσεις κτηρίων. Ενώ τόνισε πως η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη από παρελθοντικούς σεισμούς και εκτιμά πως θα υπάρξουν επιπτώσεις.

«Είναι σε μία κομβική θέση. Εκτιμώ ότι θα υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις, ίσως καταρρεύσεις κτιρίων, ίσως τραυματισμοί. Είναι σε κομβική περιοχή ο σεισμός, με κτίρια ταλαιπωρημένα από προηγούμενους σεισμούς», δήλωσε ο ίδιος.

Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού

Οι εικόνες από τη στιγμή του σεισμού που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνει τον τρόμο που βίωσαν οι άνθρωποι στην Τουρκία.

<

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ