Το φανταστικό ταξίδι στους εννέα κύκλους της Κόλασης, όπως το περιέγραψε ο Ντάντε Αλιγκέρι στο αριστούργημα της «Θείας Κωμωδίας»
Ο Ντάντε Αλιγκέρι, θεωρείται ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας και δημιουργός του αριστουργήματος η «Θεία Κωμωδία» όπου περιγράφεται το ταξίδι στην Κόλαση, όπως ο ίδιος το οραματίστηκε πριν από περισσότερα από 702 χρόνια.
Περιέγραφε ένα ταξίδι στον παράδεισο, την κόλαση και το καθαρτήριο και μια κόλαση εννέα κύκλων για τους αμαρτωλού και τους χειρότερους της ανθρωπότητας.
Αν και οι περιγραφές του για την κόλαση, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού μιας φανταστικής εκδοχής του εαυτού του μέσα από αυτήν καθοδηγούμενη από τον αρχαίο Ρωμαίο ποιητή Βιργίλιο, είναι εμβληματικές, ήταν ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο.
Εξορίστηκε από τη γενέτειρά του Φλωρεντία το 1302 εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά, οικονομικές ατασθαλίες και εναντίωση στην παπική εξουσία.
Οι πίνακες του ποιητή και συγγραφέα έγιναν πολύ μετά το θάνατό του τον Σεπτέμβριο στη Ραβέννα την ίδια χρονιά σε ηλικία 56 ετών.
Τώρα, οι επιστήμονες χρησιμοποιώντας το κρανίο του έδωσαν ψηφιακή μορφή στο πρόσωπό του.
Και, δεν μοιάζει με τον άνθρωπο που απεικονίζεται στους αρχικούς πίνακες.
Ο Cicero Moraes, ειδικός στα γραφικά, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας, δήλωσε: «Τα περισσότερα βασίζονται στις πληροφορίες που περιέχονται στη βιογραφία του Δάντη που συνέθεσε ο συγγραφέας Βοκάκιος.
«Δηλαδή, ότι ήταν ένα άτομο μεσαίου ύψους, κάπως σκυφτό, με μακρύ πρόσωπο και μάτια που ήταν πιο μεγάλα από μικρά.
Ωστόσο, ο Βοκκάκιος δεν γνώριζε προσωπικά τον Δάντη και συγκέντρωνε αναφορές από ανθρώπους κοντά στον ποιητή και που ζούσαν μαζί του.
Η μελέτη εξέτασε πρώτα μια ανάλυση των οστών του το 1921 και στη συνέχεια ένα άρθρο του 2007 για το πρόσωπό του.
Διαπιστώθηκε επίσης κατά τη μελέτη ότι είχε ένα μεγαλύτερο από το μέσο όρο κρανίο.
Αυτό είναι το πρόσωπο του «δημιουργού» της Κόλασης