Τάρτα με αχλάδια και πλούσια σοκολάτα


Η τάρτα με αχλάδια και πλούσια σοκολάτα είναι ένας συνδυασμός που ενώνει τη φρεσκάδα και τη γλύκα των αχλαδιών με την έντονη γεύση της σοκολάτας. Αυτή η εκλεπτυσμένη τάρτα είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε σε ένα δείπνο ή να απολαύσετε με την οικογένειά σας ως επιδόρπιο. Η τραγανή βάση συνδυάζεται αρμονικά με την απαλή γέμιση σοκολάτας και τα καραμελωμένα αχλάδια, δημιουργώντας μια ισορροπία γεύσεων και υφών που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Συνταγή για τάρτα με αχλάδια και πλούσια σοκολάτα

Υλικά:

Για τη βάση της τάρτας:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κυβάκια
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σοκολατένια γέμιση:

  • 200 γρ. κουβερτούρα μαύρη (70% κακάο), λιωμένη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τα αχλάδια:

  • 4 αχλάδια ώριμα αλλά σταθερά
  • 500 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμασία της βάσης:
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι.
    • Προσθέστε το κρύο βούτυρο και με τα δάχτυλά σας τρίψτε το μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα.
    • Προσθέστε το αυγό και ζυμώστε ελαφρά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    • Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και στρώστε τη σε ταψί τάρτας. Τρυπήστε τον πάτο με ένα πιρούνι και ψήστε στους 180°C για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  2. Ετοιμασία των αχλαδιών:
    • Καθαρίστε τα αχλάδια και αφήστε τα ολόκληρα.
    • Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού.
    • Προσθέστε τα αχλάδια και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να διατηρούν το σχήμα τους.
    • Αφαιρέστε τα από το σιρόπι και αφήστε τα να κρυώσουν.
  3. Ετοιμασία της σοκολατένιας γέμισης:
    • Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
    • Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Συναρμολόγηση:
    • Ρίξτε τη σοκολατένια γέμιση στην ψημένη βάση τάρτας.
    • Κόψτε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρέστε το κεντρικό τους μέρος. Τοποθετήστε τα με προσοχή πάνω από τη σοκολατένια γέμιση.
    • Ψήστε την τάρτα στους 160°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
  5. Σερβίρισμα:
    • Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν τη σερβίρετε. Μπορείτε να την πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη άχνη ή να την συνοδεύσετε με παγωτό βανίλια.

Καλή απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ