Πέθανε ο δήμαρχος Ζηρού, Γιώργος Ζυγούρης – Η πλήρης ανακοίνωση


Με βαθιά θλίψη αποχαιρετά η περιοχή της Φιλιππιάδας και η τοπική αυτοδιοίκηση της Ηπείρου τον Γιώργο Ζυγούρη, δήμαρχο του Δήμου Ζηρού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης, 15 Οκτωβρίου 2024, σε ηλικία 60 ετών, ύστερα από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η ζωή και η καριέρα του

Ο Γιώργος Ζυγούρης γεννήθηκε στο Γοργόμυλο Πρεβέζης και μεγάλωσε στη Φιλιππιάδα, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Ακολούθως, σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, απ’ όπου απέκτησε πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού. Στη συνέχεια, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Μηχανικού και στη 733 Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων.

Από το 1990, ο Γιώργος Ζυγούρης διατηρούσε τεχνικό γραφείο στη Φιλιππιάδα, όπου εξειδικευόταν σε μελέτες, επιβλέψεις έργων, εκδόσεις οικοδομικών αδειών, και άλλες τεχνικές εργασίες, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στον τομέα της τοπικής ανάπτυξης. Ήταν επίσης κάτοχος μελετητικού πτυχίου και πιστοποιημένος ελεγκτής επενδύσεων στο Εθνικό Μητρώο Ελεγκτών του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση

Η πολιτική του δράση ξεκίνησε το 2010, όταν διεκδίκησε για πρώτη φορά τη δημαρχία του Δήμου Ζηρού, χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί. Παρέμεινε ενεργό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι το 2014 ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Η μεγάλη πολιτική του στιγμή ήρθε το 2023, όταν εξελέγη Δήμαρχος Ζηρού με την παράταξη «Μαζί για τον Πολίτη». Δυστυχώς, η σύντομη θητεία του δεν του επέτρεψε να υλοποιήσει τα μεγάλα του σχέδια για την περιοχή.

Η κληρονομιά του

Ο Γιώργος Ζυγούρης άφησε πίσω του σημαντικό έργο ως πολιτικός μηχανικός και δήμαρχος. Ο θάνατός του αποτελεί μεγάλη απώλεια για τον Δήμο Ζηρού, καθώς ήταν γνωστός για την αγάπη του προς την τοπική κοινωνία και την αφοσίωσή του στα κοινά, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούσαν την τοπική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ