Σάρα Σαρίφ: Ομολόγησε τη δολοφονία της ο πατέρας της 10χρονης – «Τη χτύπησα για να την τιμωρήσω…»


Ο πατέρας της 10χρονης Σάρα Σαρίφ κάλεσε την αστυνομία από το Πακιστάν και παραδέχτηκε ότι τη σκότωσε στο σπίτι τους στο Σάρεϊ, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Γροθιά στο στομάχι η υπόθεση της δολοφονίας της 10χρονης Σάρα Σαρίφ από τον ίδιο της τον πατέρα, όπως όλα δείχνουν. Ο Ουρφάν Σαρίφ έκανε την ομολογία σε μια κλήση οκτώ λεπτών περίπου μία ώρα μετά την προσγείωση της πτήσης της οικογένειάς του στο Ισλαμαμπάντ στις 10 Αυγούστου πέρυσι, πριν βρεθεί το σώμα της μικρής.

Το σώμα της βρέθηκε στο σπίτι της στο Γουόκινγκ στις 10 Αυγούστου πέρυσι. Ο 42χρονος Σαρίφ, η θετή μητέρα της Σάρα, Μπεϊνάς Μπατούλ, 30 ετών, και ο θείος της Φαϊζάλ Μαλίκ, 29 ετών, αρνήθηκαν ότι δολοφόνησαν το κορίτσι.

Χθες Δευτέρα (14/10) στη δίκη στο Old Bailey, οι ένορκοι ενημερώθηκαν ότι η υπόθεση του Σαρίφ ήταν ότι η σύζυγός του, η κυρία Μπατούλ ευθύνεται για τον θάνατο της μικρής και η ομολογία του στο τηλεφώνημα και επίσης σε ένα σημείωμα ήταν ψευδείς με σκοπό να την προστατεύσει.

Ο εισαγγελέας Μπιλ Τζόουνς είπε στο δικαστήριο η Σάρα είχε πέσει θύμα βίαιων επιθέσεων για «εβδομάδες και εβδομάδες, τουλάχιστον», προτού απαριθμήσει μια σειρά από τραυματισμούς που είχε υποστεί. Είπε ότι είχε εξωτερικά και εσωτερικά τραύματα, εκτεταμένους μώλωπες, εγκαύματα και σπασμένα οσττά, παλιά και νέα.

Είχε εγκαύματα στους γλουτούς της, που προκλήθηκαν από οικιακό σίδερο, και έξι «πιθανά ανθρώπινα σημάδια δαγκώματος» στα χέρια και τα πόδια της, είπε η εισαγγελία. Η Σάρα υπέστη επίσης τραύματα στα πλευρά, στις ωμοπλάτες, στα δάχτυλα και 11 ξεχωριστά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, καθώς και σημάδια τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης, πρόσθεσε η εισαγγελία.

Ο Σαρίφ κάλεσε την αστυνομία του Σάρεϊ από το Πακιστάν όπου η οικογένεια είχε διαφύγει πριν βρεθεί το πτώμα της και είπε ότι σκότωσε την κόρη του. Ο εισαγγελέας είπε ότι στην κλήση, η οποία διήρκεσε οκτώ λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, ο Σαρίφ ομολόγησε ότι «την τιμώρησε νόμιμα» και πέθανε.

Αργότερα στην κλήση στην αστυνομία, ο πατέρας της Σάρα λέγεται ότι είπε στον χειριστή ότι η Σάρα ήταν άτακτη και ότι στη συνέχεια την χτύπησε, όπως άκουσαν οι ένορκοι. «Δεν ήταν πρόθεσή μου να τη σκοτώσω, αλλά την χτύπησα πάρα πολύ», είπε ο Σαρίφ

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε: «Η Σάρα δεν είχε μόλις ξυλοκοπηθεί. Η μεταχείρισή της, σίγουρα τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της, ήταν φρικτή και βάναυση». Το δικαστήριο άκουσε επίσης ότι δίπλα στο σώμα της Σάρα υπήρχε ένα σημείωμα από το χέρι του Ουρφάν Σαρίφ.

«Όποιος βλέπει αυτό το σημείωμα, είμαι εγώ ο Ουρφάν Σαρίφ που σκότωσα την κόρη μου ξυλοκοπώντας την. Τρέχω γιατί φοβάμαι αλλά υπόσχομαι ότι θα παραδοθώ και θα τιμωρηθώ. Ορκίζομαι στον Θεό ότι η πρόθεσή μου δεν ήταν να τη σκοτώσω».

Οι ένορκοι άκουσαν επίσης ότι η αστυνομία βρήκε το σώμα της Σάρα σε μια κουκέτα κάτω από τα σκεπάσματα σαν να κοιμόταν. «Αλλά δεν κοιμόταν, ήταν νεκρή», είπε ο εισαγγελέας. Οι τρεις κατηγορούμενοι, που ζούσαν με τη Σάρα πριν από τον θάνατό της, τον Αύγουστο του περασμένου έτους, κατηγορούνται επίσης για την πρόκληση ή την άδεια θανάτου ενός παιδιού, κάτι που αρνούνται.

Κάθε κατηγορούμενος επεδίωκε να «εκτρέψει την ευθύνη» σε έναν ή και στους δύο άλλους. Η εισαγγελία είπε ότι ήταν «αδιανόητο» ότι κάποιος από τους ενήλικες θα μπορούσε να έχει διαπράξει την κακοποίηση «χωρίς τη συνενοχή, τη συμμετοχή, τη βοήθεια και την ενθάρρυνση των άλλων». «Κανένας από αυτούς δεν ανέφερε ποτέ την κακοποίηση της Σάρα σε καμία εξωτερική υπηρεσία, που θα μπορούσε να έχει παρέμβει».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ