Η αφρόκρεμα των ελληνικών προϊόντων – Ποια ηγούνται στις παγκόσμιες αγορές – Ειδικοί εξηγούν


Τα προϊόντα που η Ελλάδα είναι στους leader παγκοσμίως 

Ο Γιώργος Γκούμας, που δραστηριοποιείται στον τομέα των αγροτικών εξαγωγών μιλώντας στο Newsbomb.gr, αναφέρθηκε στα βασικά προϊόντα που προτιμούν οι ξένοι καταναλωτές και τόνισε την υψηλή ζήτηση για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γκούμα, τα κυριότερα προϊόντα που εξάγουν είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, οι επιτραπέζιες ελιές και τα αποξηραμένα σύκα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν ιδιαίτερη απήχηση στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου υπάρχει διαρκής ζήτηση για τρόφιμα υψηλής ποιότητας. «Τα προϊόντα αυτά θεωρούνται ποιοτικά και τα χαρακτηριστικά τους τα καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή εξαγωγικά προϊόντα της Ελλάδας. Η ποιότητά του, σε συνδυασμό με την προστατευόμενη ονομασία προέλευσης για ορισμένες περιοχές, όπως η Καλαμάτα, το καθιστούν ελκυστικό τόσο για τους Ευρωπαίους καταναλωτές όσο και για τις αγορές της Αμερικής.

Η Γιώργος Γκούμας, είναι μέλος της Agrexpo SA μιας εταιρίας που έχει εδραιώσει τις εξαγωγές της και στον τομέα των αποξηραμένων σύκων, ένα προϊόν με παράδοση στην Πελοπόννησο και αυξημένη ζήτηση στις ΗΠΑ, όπου καταναλώνεται ευρέως ως υγιεινό σνακ. Οι ελιές και ειδικότερα οι επιτραπέζιες ελιές, επίσης κατέχουν σημαντική θέση στις εξαγωγές της εταιρείας, απευθυνόμενες σε καταναλωτές που αναζητούν αυθεντικά ελληνικά προϊόντα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ