Ισπανία: Μητέρα πέθανε αφού την δάγκωσε το χάμστερ της


Οι υπάλληλοι υγείας έσπευσαν να τη βοηθήσουν και έκαναν προσπάθειες να την επαναφέρουν, αλλά δεν μπόρεσαν να σώσουν τη ζωή της

Μια μητέρα δύο παιδιών πέθανε μετά από δάγκωμα που δέχτηκε από το κατοικίδιο χάμστερ της.

Η 38χρονη κατέρρευσε έξω από ένα κέντρο υγείας κοντά στο σπίτι της στην Ισπανία, στο οποίο πήγαινε με τα δύο παιδιά της, ηλικίας 17 και 11 ετών, για να λάβει ιατρική φροντίδα μετά το δάγκωμα.

Από τη νεκροψία αναμένεται να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβαλε στο θάνατό της.

Η ανώνυμη γυναίκα, υπήκοος Κολομβίας, κατέρρευσε δίπλα σε ένα κέντρο υγείας στην πόλη Villarreal στην ανατολική ακτή της Ισπανίας, βόρεια της Βαλένθια, γύρω στις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής.

Η τοπική εφημερίδα Mediterraneo ανέφερε ότι κατευθυνόταν εκεί μετά το δάγκωμα που δέχτηκε από το τρωκτικό της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα από την μπροστινή πόρτα όταν κατέρρευσε.

Οι υπάλληλοι υγείας έσπευσαν να τη βοηθήσουν και έκαναν προσπάθειες να την επαναφέρουν, αλλά δεν μπόρεσαν να σώσουν τη ζωή της.

Η αστυνομία απέκλεισε τη ζώνη πριν απομακρυνθεί το πτώμα της.

Δεν είναι σαφές αν έχει πραγματοποιηθεί η νεκροψία, αλλά τα αποτελέσματα δεν δημοσιοποιούνται συνήθως στην Ισπανία. Το τοπικό δικαστήριο συντονίζει τη συνεχιζόμενη έρευνα για τον θάνατό της.

Σε σπάνιες περιπτώσεις η λύσσα και οι βακτηριακές λοιμώξεις μπορούν να μεταδοθούν από δάγκωμα μολυσμένου χάμστερ.

Οι ιδιοκτήτες που δαγκώνονται συνιστάται να πλένουν την πληγή για να μειωθεί ο κίνδυνος οποιουδήποτε προβλήματος.

Στο παρελθόν υπήρξαν αναφορές για άτομα με αλλεργίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρές αναπνευστικές δυσκολίες μετά από δάγκωμα χάμστερ.

Η Wendy Barry, πρώην γραμματέας της Βρετανικής Ένωσης Χάμστερ, είχε δηλώσει στο παρελθόν: «Διατηρώ χάμστερ εδώ και 20 χρόνια και δεν έχω ακούσει ποτέ αυτό το σενάριο σε αυτή τη χώρα».

«Το ανοσοποιητικό σύστημα κάποιου θα πρέπει να είναι πολύ, πολύ εξασθενημένο για να υπάρξουν τόσο δραστικές συνέπειες».

«Τα χάμστερ συνήθως δεν μεταφέρουν ασθένειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον άνθρωπο. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ένα χάμστερ να κολλήσει κάτι από έναν άνθρωπο».

Με πληροφορίες από Daily Mail


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ