Μυτιλήνη: «Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει», αποκαλύπτει ο πατέρας της 14χρονης που κατήγγειλε βιασμό


«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τη μικρή, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει», είπε ο πατέρας του 14χρονου κοριτσιού που κατήγγειλε βιασμό από δύο άνδρες, στη Μυτιλήνη.

«Προσπάθησε να αυτοκτονήσει», αποκαλύπτει ο πατέρας της

Όταν η μικρή ενημερώθηκε πως η αποτρόπαια πράξη εις βάρος της μπορεί να διαρρεύσει και σε κινητά τηλέφωνα τρίτων σε μορφή βίντεοαποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή της, όπως αποκάλυψε ο πατέρας της, μιλώντας στο MEGA.

«Η μικρή δεν είναι καλά, όπως και εμείς. Κάναμε την καταγγελία και τώρα, περιμένουμε το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Προσπάθησε να αυτοκτονήσει, να κάνει κακό στον εαυτό της», είπε μεταξύ άλλων.

«Είχε γίνει πριν από 3 – 4 εβδομάδες, πριν έναν μήνα περίπου, αλλά φοβόταν να το πει. Ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Πριν τρεις μέρες έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, έντεκα χάπια πήρε. Τη βρήκε η μητέρα της. Κι εγώ μίλησα με το νοσοκομείο, την κατεβάσαμε το πρωί για πλύση στομάχου. Και μας είπε για το τι είχε συμβεί».

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ανήλικη, στα τέλη Αυγούστου οι δύο νεαροί την έπεισαν να μπει στο αμάξι τους και να την οδηγήσουν σε ερημική τοποθεσία. Εκεί, όπως καταγγέλλεται, τη βίασαν, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούσαν τις ειδεχθείς πράξεις τους με το κινητό τηλέφωνο.

«Την πήραν με απειλή στο αυτοκίνητο. Είμαστε κι εμείς σε δύσκολη κατάσταση. Περιμένουμε τώρα και το ”Χαμόγελο του Παιδιού”», ανέφερε επιπλέον.

«Όλα είναι ψέματα, μου έστελνε μηνύματα», ισχυρίζεται ο ένας από τους κατηγορούμενους

Οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο, με τις αρχές να αξιολογούν το υλικό που έχουν στα «χέρια» τους. Η 14χρονη φοβόταν να μιλήσει καθώς οι δύο δράστες φέρεται να την απειλούσαν πως αν μιλήσει, θα δημοσιεύσουν βίντεο στο διαδίκτυο.

Ο 22χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι «όλα είναι ψέματα» και πως «το κορίτσι μού έστελνε μηνύματα», σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

«Όχι τι να συλληφθεί; Δεν έχει κάνει τίποτα το παιδί, τι να συλληφθεί; Δεν έχει καμία σχέση τίποτα πουθενά σε τίποτα. (Μου λέει) ότι τον εκβιάζει», λέει.

Ακόμη, ο πατέρας του 22χρονου ισχυρίζεται πως όχι μόνο δεν υπήρξε βιασμός, αλλά ούτε καν συνάντηση μεταξύ της ανήλικης μαθήτριας και του γιου του. «Δεν έχει καμία σχέση πουθενά. Ούτε έχει στο κινητό του βίντεο, ούτε τίποτα. Θα το ψάξουν έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει τίποτα».

Ο Χρήστος Δαγέλης, δικηγόρος του 22χρονου, δήλωσε: «Ούτε συναντήθηκαν. Ούτε βίντεο υπάρχει. Τίποτα απολύτως». «Τα μηνύματα που έχω διαβάσει εγώ, την απέρριψε ο μικρός, ο δικός μου, της λέει ”είσαι πολύ μικρή” και τέτοια. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό», ανέφερε ο πατέρας του 22χρονου.

«Δεν έχει κληθεί από κανέναν. Ούτε από αστυνομία. Ό,τι μάθαμε το μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης. Προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη του εντολέα μου. Θα κινηθούμε ανάλογα», τόνισε ο δικηγόρος του.

Η υπόθεση έχει ήδη παραδοθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ο οποίος αναμένεται να αποφανθεί αν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ή όχι.

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Αναφορά από τον Ιούλιο για πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά

Στη σοκαριστική υπόθεση αναφέρθηκε με ανακοίνωση το «Χαμόγελο του Παιδιού». Τον Ιούλιο, ο οργανισμός έλαβε κλήση για πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά, όπως τονίσθηκε.

«Στις 17/07/2024 λάβαμε κλήση στην “Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056” από ευαισθητοποιημένο πολίτη που ανέφερε πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά μέσα στην οικογένεια και συγκεκριμένα έγινε αναφορά σε περιστατικό κακοποίησης τόσο σωματικής όσο και λεκτικής προς τη 13χρονη. Στις 18/07/2024 ο Οργανισμός ενημέρωσε εγγράφως τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της περιοχής, για διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας.

Στις 14/10/2024 το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού ενημερώθηκε από δημοσιεύματα για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης από δύο ενήλικες τον περασμένο Αύγουστο, οι οποίοι βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους και τις κοινοποίησαν σε τρίτους μέσω του διαδικτύου.

Επικοινωνήσαμε με την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό και να υποστηρίξουμε τόσο την ανήλικη αλλά και γενικότερα την οικογένεια.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και παράνομης μαγνητοσκόπησης, της ανήλικης 13χρονης στη Μυτιλήνη, το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού δεν έχει λάβει κάποια σχετική αναφορά και η υπόθεση βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ