Μέση Ανατολή: Ισραηλινό πλήγμα για πρώτη φορά στον βόρειο Λίβανο – Αναφορές για νεκρούς


Σε νέα φάση όπως όλα δείχνουν εισέρχεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, καθώς σήμερα Δευτέρα, το Ισραήλ διεύρυνε τους στόχους των επιχειρήσεών του στον βόρειο Λίβανο, χτυπώντας περιοχή, όπου στην πλειονότητά τους κατοικούν Χριστιανοί.

Το χτύπημα έπληξε μια μικρή πολυκατοικία στο χωριό Αϊτού, κοντά στην Τρίπολη, σε μία περιοχή μακριά από τις κύριες περιοχές επιρροής της μαχητικής ομάδας Χεζμπολάχ στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 18 άνθρωποι. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ωστόσο επισήμως κάνει λόγο για 9 νεκρούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισραήλ μπορεί να είχε βάλει στο στόχαστρο ανώτερο ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Το Al Mayadeen που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ λέει ότι υπάρχουν «μάρτυρες» στην επίθεση.

Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ

Την εξουδετέρωση του διοικητή αντιαρματικών πυραύλων της Δύναμης Ραντβάν της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Καμέλ Νάιμ, στην περιοχή Ναμπάτια του Λιβάνου, ανακοίνωσε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με τη δήλωση του IDF, ο Ναΐμ ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση πολλών τρομοκρατικών σχεδίων, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης ενός αντιαρματικού πυραύλου προς τα ισραηλινά μετόπισθεν.

Επιπλέον, πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στους εκτοξευτές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο από όπου εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι προς τα βόρεια και το κέντρο


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ